Kumppanisi ainutlaatuisuus ansaitsee huomiosi

Jokainen meistä on ainutlaatuinen. Pohtiessani parisuhteita, tulee toistuvasti mieleeni ajatus siitä näemmekö kumppanimme ainutlaatuisuuden? Ja tietysti myös toisinpäin: huomataanko minun ainutlaatuisuuteni.

Hieman yleistäen ihmisillä on usein tapana kiinnittää paljon huomiota siihen mikä parisuhteessa voisi olla toisin, minkä haluaisi kumppanissa olevan toisin, mitä hän voisi tehdä toisin… mutta kuinka usein kiinnitämme huomion siihen miten ainutlaatuisen ihana, arvokas ja riittävä toinen on sellaisenaan, omana itsenään? Tulisiko joskus katse kääntää itseen ja siihen miten kohtaa toisen?

Vai olenko se vain minä, kenen päässä vilisee ajatus siitä, miten toinen voisi olla tietyissä asioissa erilainen?

Mietin usein, että toinen voisi olla puheliaampi ja sosiaalisempi.

Kumpa hän osaisi irroitella enemmän ja olisi seikkailunhaluinen.

Mitähän tapahtuisi, jos hän astuisi oman mukavuusalueen ulkopuolelle?

Näitä asioita saa tietysti miettiä ja niistä voi hyvässä hengessä toki myös keskustella. Näin meilläkin on tehty.

Olen kuitenkin tässä useampien kuukausien ajan sanonut itselleni: mitä jos minä vain opettelisin tutustumaan toiseen ja huomioisin hänen ainutlaatuisuutensa?

Toista ei kuitenkaan voi muuttaa. Toista voi auttaa kasvamaan ja ihminen voi aina löytää itsestään uusia puolia, mutta täysin uutta tai toisenlaista ei varmaan kenestäkään saa. Ainakaan vain sitä toivomalla, ilman yksilön omaa halua olla toisenlainen.

Miten hienoa lopulta onkaan, että toiselle riittää minun seurani eikä hän kaipaa muita ympärilleen.

Kuinka turvallinen onkaan tuo ihminen rinnallani ja hänen turvaansa voi aina luottaa.

Miten paljon upeita piirteitä toisessa onkaan ja niiden kadotessa tulisin niitä kaipaamaan.

Minussakin on varmasti jotain, minkä toinen toivoisi olevan jollakin tavalla toisin. Ehkä. Mutta kuitenkin minäkin ansaitsen tulla nähdyksi ja arvostetuksi omana itsenäni.

Olemme olleet pian viisi vuotta yhdessä. Veikkaan, että toiseen tutustumisenmatka on vasta alussa ja molempien ainutlaatuisuus tulee vielä paremmin esille ajan kuluessa.

Haluan antaa aikaa ja huomiota toisen ainutlaatuisuudelle, sille mikä tekee hänestä hänet, niille asioille jotka lopulta ovat äärimmäisen arvokkaita.

Haastan sinut kiinnittämään ensin huomiota siihen millaisin silmin kumppaniasi katsot, mihin asioihin hänessä kiinnität huomiosi ja etenkin ne asiat, joihin usein kiinnität huomiosi. Lisäksi mitä puhut hänelle itselleen siitä millainen hän on.

Sen jälkeen huomioi kumppanisi ainutlaatuisuus, anna tilaa hänen omille piirteilleen, huomioi kaikki yksityiskohdat. Enkä puhu oikeastaan ollenkaan tässä ulkonäöstä, vaan ihmisyydestä. Minkälaisen ihmisen kanssa sinä jaat maailmaasi ja elät elämääsi?

Huomaa kumppanisi ainutlaatuisuus ❤ Uskon, että jo sillä on suuri vaikutus suhteeseenne. -Krista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s