Vaikuttajien vaikutus: suorittamisella suuriin unelmiin?

Pyysin teiltä eilen kysymyksiä ja sain yhden, joka sytytti niin paljon ajatuksia, että puretaan se ihan postaukseen. Kiitos siitä ja sanoisin, että tämä on tosi tärkeä aihe!

”Mitä mieltä olet vaikuttajien vaikutuksista yksilöön, kun tuntuu, että monet vaikuttajat tekevät paljon kaikenlaista, ovat aina menossa ja puhuvat vain kuinka toinen toistaan suuremmat unelmat toteutuvat. Kun mulle ne tuo inspiraation lisäksi ehkä hieman ahdistusta että eikö muut koskaan lepää ja pitäisikö munkin vaan jatkuvasti tavoitella suuria. Samalla se näyttää joskus suorittamiselta eikä hetkessä elämiseltä. Aina myös onnistutaan heti, koskaan ei epäonnistuta.” -Seuraaja 26v

En tiedä edes mistä aloittaa. Tuo oli siis hänen ensimmäinen viesti minulle ja käytiin siitä tosi antoisa keskustelu, jonka jälkeen mietin esimerkiksi:

  • minkälaista kuvaa itse annan?
  • meidän tulisi muistaa myös ettei some kerro kaikkea
  • miksi emme jaa enemmän myös sitä, kun epäonnistutaan eikä asiat etene (tästä puhuin jo hetki sitten, kun kaipaisin itsekin mm. muilta yrittäjiltä näitä kokemuksia)
  • pitäisikö kaikkien kertoa realistisemmin mitä unelmat vaativat? Ollaanko me liikaa ”kattokaas, nyt vain näin tapahtui” -tyyppejä?
  • Tulisiko puhua muustakin kuin vain onnistumisen kautta niistä unelmista, jotka etenevät?

Iski myös vähän itseen, vaikka kyseinen viesti ei kuulemma ollut minulle. Mäkin ehkä olen sellainen kuka postaa paljon uusia tapahtumia, kertoo uraideoistaan, on tosi fiiliksissä kaikista onnistumisista ja omasta kehityksestä ja teen kyllä paljon erilaisia asioita. Toivon, että olen silti osannut tuoda esiin myös muutakin kuten epäonnistumisia, epävarmuutta unelmia ja itseäni kohtaan, sitä tavallista arkea tylsästi konehommien parissa, satunnaista stressiä ja ahdistusta sekä muutakin elämää kuin vain uran (johon tällä hetkellä moni asia liittyy).

Mun mielestä olisi myös ehdottoman tärkeää tuoda esiin elämän moninaisuus: ei vain se mitä kaikkea upeaa saadaan aikaan (ehkä tässäkin oli erityisesti kyse urasta) vaan myös ne hetket kun on epävarmuutta, kenties epäonnistutaan, vituttaa jopa, pitää yrittää uudelleen ja uudelleen… Vertaistukea siihen, että ei täälä kukaan elä täydellistä elämää, jossa kaikki onnistuu tuosta vain! Tai ainakin luulen, ettei kukaan elä sellaista elämää.

Tietysti pitää oikeasti myös muistaa se ettei some kerro kaikkea varmaan kenenkään kohdalla. Mutta olisi toisaalta myös antoisampaa, jos se olisi mahdollisimman realistista.

Siksi mä pyrin jakamaan myös mitä se vaatii, että asiat toteutuu, kerron kun ärsyttää, jaan fiiliksiä kun jokin asia meni ihan mönkään. Ja koitan tuoda myös esille sen, että mäkään en ole töissä 24/7 vaikka se somesta saattaa sille vaikuttaakin. Mä teen paljon asioita mun unelmien eteen niin ajatus-, tunne- kuin toimintatasolla ja tykkään jakaa sisältöä siitä miten toteutan oman näköistä elämää. Mutta nimenomaan toteutan: en suorita.

Meistä jokainen myös itse päättää miten elämäänsä elää: haluaako oikeasti kaivaa ne omat suuret unelmat esiin ja tehdä valtavasti töitä niiden eteen. Mutta se ei ole pakko, vaikka muut tuntuvat tekevän niin. Toisaalta taas mun mielestä ne ovat niitä elämän antoisimpia asioita. Mutta suuria (ja mikä taas on kenellekin suuri juttu; tässä keskustelussa nousi esiin esim. tapahtumat, yhteistyöt, omat valmennukset, kuntosalin perustaminen, kirja, podcast, oma vaatemallisto tms.) ei tarvitse tavoitella siksi, että toiset niin tekevät!

Jokainen vaikuttaja päättää myös itse mitä jakaa somessaan. Mutta sanoisin, että tänä vuonna on kyllä paljon puhuttu näistä teemoista ja ihmiset ehkä kaipaavat enemmän realistista aitoa menoa, kokonaiskuvaa, hyviä ja huonoja hetkiä. Pitäisikö vaikuttajien kuitenkin tarttua tähän enemmän?

Kyllä mäkin joskus katson joidenkin elämää ja mietin: taas toi toteutti tuollaisen hienon jutun! Samaan aikaan se herättää mussa niin inspiraation tunteen kuin ahdistuksen: pystynkö mä saavuttamaan omia unelmia? Miten hänkin nyt noin äkkiä sen teki ja mä vaan epäonnistun? Toi varmaan tekee töitä kellon ympäri niin eihän mun 8h työpäivät riitä millään?

Toki nuo ovat oikeasti vain mun näkökulmia, ei totuuksia. Jälleen kerran mäkään en voi tietää mitä kaikkea sielä taustalla tapahtuu, onko hän kenties yrittänyt sitä jo vuosien ajan, epäonnistunut 30 kertaa? Mutta tämän takia toisaalta olisi ihanaa, että me jaamme niitä huonompiakin kokemuksia. Joskus se kieltämättä tuntuu sille, että unelmat ne vaan toteutuu ja ihmisillä on elämä niin siistiä.

Mä en itse usko siihen, että suorittamisella unelmat toteutuvat. Kovaa työtä ne kyllä vaativat.

Mun kohdalla ainakin, kun into on kova ja ideoita paljon niin käytän kyllä paljon aikaa ja vaivaa omiin unelmiin ja hiljalleen ne sieltä toteutuvat. Mä myös keskityn paljon hyviin fiiliksiin enkä jää murehtimaan, otan vain opikseni. Toki moni asia on siis mennyt ihan pieleenkin.

Mä ainakin lupaan tästä lähtien kertoa avoimemmin ja realistisemmin mitä tapahtuu. Voin nyt jo sanoa, että suorittamista on joskus (harvoin) ilmassa (koska tehtävää on paljon), mutta yritän vähentää sitä koko ajan parhaani mukaan. Mä vaan oikeasti teen paljon kaikkea mille mun sydän sykkii! Kuitenkin elämääni kuuluu myös muita kuin ura ja unelmat sekä mä kyllä lepään paljon. Ja epäonnistun. Ja olen surullinen. Ja joskus jopa vittuuntunut.

Toivon enemmän aitoa ja rehellistä menoa ja mä voin itse vaikuttaa vain omaan tiliini! Haastan muutkin miettimään omaa sometustaan: minkälaisen kuvan elämästäsi annat muille?

Loppuun toki pakko lisätä taas, että jokainen päättää itse minkälaista sisältöä tuottaa, mutta etenkin hyvinvointialalla meillä on halu inspiroida. Miksi emme siis toteuttaisi myös inhimillisempää ja vertaistuellista somea koskien omia unelmia? ❤ -Krista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s