Seksilelujen historiaa ja normalisointia

Postista tuli mielihyvätuotepaketti Amorilta ja esittelin ne nopeasti instagramissani. Olin tilannut tuotteita niin itselle kotiin kuin asiakkailleni ja yhden tuotteen kohdalla sitten sanoin, että tämä jää minulle. Sain viestiä pian: kuinka uskallan kertoa näin henkilökohtaisen asian somessa?

Tästä puhutaan tänään! Kyseessä oli aika pieni yksinkertainen vibraattori. Ymmärrän, että nämä todella ovat hyvin henkilökohtaisia ja intiimejä asioita (myös minulle) ja vaikka minä näistä puhun en tarkoita, että kaikkien muidenkin pitäisi jakaa omaa elämäänsä näissä teemoissa muille. Nykyään kuitenkin tällaisten asioiden kertominen on aika luonnollista minulle ja toisaalta on harmittavaa miten paljon salailua, häpeää, piilottelua, epävarmuutta.. tällaisiin asoihin liittyy.

Keskimmäinen päätyi itselle, muut löytyvät tuotepaketista, jota esittelen kutsuilla.

Yksi iso teema tälle vuodelle on se, että haluan itsekin tutustua enemmän ihmisen seksuaalisuuteen, tehdä lisää töitä näiden aiheiden parissa ja puhua asioista myös teille. Hyvinvointi on todella tärkeä asia minulle ja mun kohdalla seksuaalisuus on iso osa sitä.

Rupesin tämän jälkeen oikein miettimään, että mistähän seksilelut ovat oikein lähteneet liikkeelle? Olin tietoinen siitä, että esim. vibraattoreita (toki hyvin nykyajan leluista poikkeavia) on käytetty mm. lääketieteessä apuvälineenä. Lähdin tätä enemmänkin tutkimaan ja ompas mielenkiintoista! Otan mielelläni vastaan kirjavinkkejä seksilelujen historiasta.

Nopeilla googletteluilla selviää kuitenkin, että seksilelujen historia ulottuu hyvin hyvin kauas siis tuhansien vuosien taakse. Ihmiset ovat luoneet hyvin erilaisia välineitä tarpeiden tyydyttämiseen. Joidenkin lähteiden mukaan jo kymmeniä tuhansia vuosia ennen ajanlaskumme alkua on ensimmäisiä merkkejä hyvin aidon peniksen näköisistä tuotoksista.

Löytyi asiaa dildomaisista leluista penisrenkaisiin asti, mutta vibraattori se seksilelujen kuningatar tuntuu kulkevan tuonne 1800-luvun lopulle. 900-luvulla alettiin enemmän tutkimaan ja diagnosoimaan Hysteriaa, joka lopulta toimi siis vääränä diagnoosina naisten seksuaaliselle halukkuudelle. Silloin siihen keksittiin hierontamenetelmä ja sen tuloksena 1800-luvun lopulla syntyi apuväline eli vibraattori. Toki se eroaa paljon siitä mitä se on nyt. 1800-luvun lopulla se oli siis vain lääkärien hoitomenetelmä ja ihan 1900-luvun alussa se tuotiin markkinoille sähköisenä käteen sopivana laitteena.

Nykyään vibraattoreita on kaikenlaisia. Tässä kuvassa pinkki on perinteinen vibraattori, mutta siitä on jo lähdetty uusiin paineaaltoja tuottaviin mielihyvävälineisiin klitoriskiihottimiin eli tuo valkoinen.

Onko vibraattorin historia todella siis jo yli sata vuotta? Mielenkiintoista!

Tuolloin 1900-luvun alussa se kuului ensimmäisiin sähköisiin kodinkoneisiin (kuinka siistiä!!) ja sitä markkinoitiin lehdissä ihan normaaliin tapaan. No mitä ihmettä tässä välissä tapahtui? Ilmeisesti niin, että 1900-luvun puolessa välissä ymmärrettiin ettei hysteria olekaan lääketieteellinen sairaus ja keksitty tuote siirtyikin enemmän erotiikan pariin tuottamaan vain seksuaalista nautintoa eikä parantamaan sairautta. Sitten sitä salailtiin, miehet tuottivat enimmäkseen uusia leluja (muka tietäen mitä naiset kaipaavat). Sitten tuli internet, mahdollisuus anonyymiin ostoon, naisten vaikutus tuotteisiin, televisio-ohjelmat tms. ja täten 2000-luvulla vibraattori on alkanut taas normalisoitua.

Pistää sinänsä hymyilyttämään, että näin mahtava asia on keksitty, mutta sitä ei saisi enää käyttää, koska se on nautintoon eikä sairauden hoitoon.

Onneksi seksileluja on keksitty! Toivottavasti asiat etenevät vielä enemmän seksilelupositiiviseen suuntaan ja tabut niistä poistuvat. Seksuaalisuus on kuitenkin osa ihmisyyttä, monet meistä kaipaavat sellaista nautintoa, joten miksi emme voisi sallia sitä itsellemme? Vaikka sitten lelujen muodossa.

Seksilelujen käyttö on jokaisen oma asia. Minulta usein kysellään mistä tietää itselle sopivat ja sanon, että ei auta kuin kokeilla, jos haluat. Tuotekutsuilla tai esittelijän avulla voi olla helpompi löytää ne omat suosikit. Lisäksi joskus ihmiset kysyvät, että tarviiko näistä nyt puhua? No miksi ei? Monet eivät oikeasti tiedä millaista valikoimaa on saatavilla, miten ne voisivat tuoda nautintoa sinulle eivätkä monet ihmiset edelleenkään kehtaa hankkia tällaisia tuotteita edes salaa netistä, vaikka haluaisivat. Se vasta onkin harmi!

Miehille on toki myös erilaisia tuotteita perinteisen tekovaginan lisäksi mm. erilaisia penisrenkaita sekä pienempiä uutuuksia masturbaattoreita eli tuo munanmuotoinen.

Monesti minua lähestytään aloituksella: ”Vähän nyt hävettää kysellä näistä mielihyvätuotteista, mutta kun kiinnostaa…” Tähän haluaisin muutosta! Jos kiinnostaa niin voisimmepa olla avoimia ja klikata itsemme sinne verkkokauppaan, kysyä apua joltain tuote-esittelijältä tai vaikka jopa mennä paikan päälle kaupasta hankkimaan. Siinä ei ole mitään hävettävää tai epänormaalia.

Olen itse ollut kiinnostunut seksuaalisuudesta, seksistä ja leluistakin jo hyvin nuoresta. Ensimmäisen seksileluni, joka oli vibraattori, ostin 18-vuotiaana (olen nyt 23) kiitos silloisen poikaystäväni, joka oli hyvin kiinnostunut tällaisista asioista. Muistan silloin kuinka sisimmässäni olin: aika siistiä, mä voin näinkin ottaa oman seksuaalisuuden huomioon ja tuottaa itselle nautintoa! Mutta ulospäin näytin kuitenkin sellaista jännittynyttä ja häpeilevää tyttöä, tunsin itseni jopa likaiseksi.

Olen normalisoinut seksilelut jo omaan elämääni ja mun mielestä se maailma on oikeasti hyvin kiinnostavaa. Itse edustajatyöhön näiden tuotteiden parissa lähdin alle vuosi sitten. Mitä kaikkea onkaan luotu ja tämä ala kehittyy jatkuvasti, tuntuu melkein kuin olisi toisenlaisessa karkkikaupassa. Toki tietysti myös se mihin kaikkeen tällä voidaan oikeasti myös vaikuttaa: oma seksuaalisuus, nautinto, parisuhteet, itsetunto…

Tämä aihe on kyllä varmasti yksi sellainen iso tabu, joka kuitenkin kiinnostaa monia. Haluan sanoa vielä sen, että jos sinua itseäsi kiinnostaa lelujenmaailma niin älä epäröi, vaan tutustu! Kenties se muuttaa jotenkin sinun maailmaasi. Näillä on ainakin paikka minun hyvinvoinnissa niin itsensä toteuttamisena uran osalta kuin ihan henk.koht. hyvinvoinnissa seksuaalisuuden ja kehon osalta. -Krista

Mielihyvämaailmassa on paikka erilaisten lelujen lisäksi toki myös liukuvoiteilla, geishakuulilla, hierontaöljyillä, stimuloivilla tuotteilla… jokaiselle jotakin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s