Kohti onnistunutta muutosta

Lue tämä, jos tavoitteesi on luoda jonkinlaista muutosta. Muutos ei koske vain elämäntapoja, painoa tms. vaan sisimpääsi, suhteitasi, unelmiasi, mikä sinulle nyt tässä hetkessä onkaan tärkeää. Tiedät tai et tiedä mitä vuodelta 2019 haluat, voit pian avaamani kuvan avulla kenties päästä eteenpäin.

Kukaan muu ei sinun puolestasi voi päättää mihin suuntaan sinun tulee kulkea. Oman onnesi ja hyvinvointisi vuoksi sinun tulee tehdä se itse kuuntelemalla sisintäsi.

Monet meistä on nyt ehkä siinä pisteessä, että meidän päässä liikkuu valtavasti toiveita siitä miltä haluamme vuoden 2019 näyttävän tai kenties tunnet, että kaipaat muutosta, mutta et tiedä mitä se olisi? Ehkä seuraavan kuvan avulla pääset eteenpäin:

Huomaan kuinka usein me ihmiset hypätään joko heti kohtaan kolme tai me jäämme puolitiehen kohdassa 2. Päättömästi suunnataan ties minne ja pyritään tekemään oikeita ratkaisuja, mitkä ovat ehkä kaukana siitä mitä oikeasti tarvitset. Hyppäämällä suoraan kohtaan kolme, saatat unohtaa omat toiveesi ja tarpeesi. Sen sijaan toteutat ehkä jotakin mikä tulee ulkopuolelta: näin sinun kuuluisi elää, koska joku sanoo niin, muutkin elää niin, somessa sanotaan niin… Lopulta et tee ehkä mitään hyvää itsellesi, et elä omaa elämää. Se johtuu siitä, että et ole käynyt läpi ensimmäisiä kohtia, vaan hyppäsit suoraan toimintaan tai kenties jäit jumiin tuohon haluamis-kohtaan, haaveilet vain. Nämä saattavat tai todennäköisesti johtavat siihen, että et saa haluttuja tuloksia, se kuuluisa motivaatio laskee eikä muutamien viikkojen päästä tapahdukaan mitään. Havahdut vuoden päästä, että mikään ei muuttunutkaan, ainakaan paremmaksi.

Pysyviin muutoksiin, jotka tuntuvat miellekkäiltä ei riitä pelkkä haluaminen ja harvoin sekään toimii, että mennään suoraan tekemiseen. Mitä jos kokeilet kaikki kohdat läpi?

Nyt voit ottaa esiin paperia ja kynän, kirjoittaa ylös ajatuksiasi:

 1. Pysähdy ja katso

Ensimmäisenä asiana pysähdy. Hengitä ja avaa silmäsi omalle elämällesi: mitä siellä tapahtuu? Mistä pidät ja mistä taas et? Mikä vie sulta energiaa ja mikä antaa? Mihin haluaisit keskittyä enemmän ja mihin vähemmän? Mihin kaipaat eniten muutosta? Voitko pyytää joltain apua?

2. Halua ja päätä

Kun olet perillä siitä mitä elämässäsi tapahtuu ja minkälaisia muutoksia sinne ehkä kaipaat, on aika haluta. Mitä sinä todella haluat vuodelta 2019? Onko esiin noussut jokin tietty asia tai teema? Mihin suuntaan sydämesi sykkii? Uskalla haluta. Sitten kun tiedät mitä haluat, voit päättää, että niiden eteen myös ryhdyt tekemään töitä. Ethän tässä kohtaa jää vain haaveilemaan! Sinä päätät elämästäsi.

3. Mene ja toteuta

Nyt sinulla on selvillä mitä haluat, päätöksiä on tehty ja nyt ryhdytään toteuttamaan. Jokaista haluamaasi asiaa kohden tulisi olla päätös sekä nyt päätöksiä kohden toimintasuunnitelma: mitä aiot tehdä asian eteen itse seuraavaksi? Pientä tai suurta, yksin tai jonkun avulla, sinä päätät. Mitään ei tapahdu itsestään ja muutos tarvitsee muutosta. Minkälaista arkea sinun tulee elää, jotta haluamasi asiat toteutuu?

Toki kaikkeen ei ehkä voi vaikuttaa ja universumi voi hyvällä tai huonolla puuttua peliin. Muista silti miten suuri merkitys sinulla itselläsi on! Elämä on varmasti antoisampaa, kun itse toteutat sitä mitä haluat.

Oleellista on uskaltaa antaa itselleen lupa unelmaelämään sekä ryhtyä toteuttamaan sitä minkä sydän sanoo oikeaksi. Jokaisen muutosmatka on myös omanlainen: asetat itse määränpään ja valitset miten sinne kuljet.

Muutos onnistuu usein silloin kun:

 • Muutos on jotain mitä sinä itse oikeasti haluat ja tarvitset
 • Olet päättänyt toteuttaa sen, se ei ole enää vain ajatus
 • Teet työtä sen eteen rutiinien ja valintojen avulla arjessa
 • Ympäristö on suotuisa (tähänkin voi vaikuttaa)
 • Tavoitteesi ovat yhtenevät sen kanssa kuinka paljon aikaa, energiaa ja voimavaroja sinulla on tällä hetkellä
 • Kannustat ja kehut itseäsi
 • Uskot omiin mahdollisuuksiisi
 • Tarvittaessa olet antanut itsellesi luvan vaihtaa suuntaa; et tule aina kaipaamaan niitä asioita mitä kaipaat juuri nyt
 • Usein askel kerrallaan eteneminen kannattaa pidemmälle
 • Päästämme irti ”kaikkimullehetinyt” ajattelusta
 • Omaamme innostuneen asenteen

Jos jotain teet itsesi vuoksi, käy läpi postauksen kuvan vaiheet. Muutoksen tarve määräytyy sinusta oli se sitten painonpudotus, työpaikan vaihto, reissu yksin ulkomaille… mitä tahansa! Uskalla elää omannäköistä elämää ❤ -Krista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s