HARJOITUS: MITÄ TEEN SEURAAVAKSI?

Kalenteriluukkua availlaan taas! Tällä kertaa olen hyvin luovassa tilassa (kiitos siitä ihanille koulutuspäiville Valmentamon Life Coach koulutuksessa) ja päätin yllättää itsenikin toteuttamalla tällaisen luukun. Uskon silti, että pidät tästä. Tein tämän juuri itsekin! Harjoituksen näin tehtynä eivät ole tietenkään sama asia kuin valmentajan kanssa yhdessä edettyinä, mutta saat pienen maistiaisen sekä kenties joitakin vastauksia. 

Mitä sulle kuuluu nyt ja mikä on sinun seuraava askeleesi? Etkö tiedä? Tai koet tietäväsi? Kumpi tahansa, voit tehdä seuraavan harjoituksen ja sen avulla ottaa seuraavia askeleita hyvinvoinnin ja onnellisuuden parissa..

Tänään hullaannuin luovuuden puuskassa!

Käytämme tässä harjoituksessa värejä sanoittamaan tunteita. Tarvitset useampia värejä (tusseja, värikyniä, liituja tms. mitä sinulta löytyykään) sekä paperin. Etene askel kerrallaan: 

  1. Valitse 2-5 väriä, joiden koet tällä hetkellä vetävän sivua puoleensa, puhuttelevan sinua tai kertovan elämästäsi.
  2. Ota nämä värit ja tuota paperille jonkinlainen tuotos. Suuri tai pieni, esittävä tai ei, lopputuloksella ulkonäöllisesti ei ole merkitystä. Älä ajattele ja suunnittele, vaan anna käden liikuttaa!
  3. Kun olet valmis, käy jokainen väri yksitellen läpi seuraavien kysymysten avulla (voit kirjoittaa värin viereen tai erilliselle paperille):
  • Mitä juuri tämä väri kuvaa elämässäsi tällä hetkellä? (tunne, henkilö, paikka, toiminta…)
  • Miltä väri sekä sen merkitys tuntuu sinussa?
  • Haluatko kokea tätä väriä enemmän vai vähemmän elämässäsi? Vai saman verran kuin nyt?
  •  Minkä konkreettisen muutoksen voisit seuraavaksi arjessasi tehdä liittyen juuri tähän väriin? (HUOM: konkreettinen. Esim. ”enemmän aikaa itselle” on aika kattava kokonaisuus, Mitä se voisi oikeasti olla vaikka seuraavalla viikolla? Koska, missä ja miten vietät itse omaa aikaa?)

4. Kun olet käynyt kaikki värit läpi, sinulla on 2-5 konkreettista asiaa, joihin voit seuraavaksi tarttua. Jos et vielä pohtinut, koska ne toteutat (ajankohta), suosittelen lisäämän sen vielä nyt, jopa kalenteriin saakka. Jäljellä on siis toteutus!

Tällä kertaa tällainen vähän erilainen harjoitus värien ja kuvan avulla, Tällaiset sopivat usein heille ketkä pitävät piirtämisestä ja/tai eivät osaa sanoittaa heti tunteitaan sanoiksi. Nopea tapa pysähtyä oman elämän äärelle. Kerro jos teit ja mitä tykkäsit!

Ihanaa viikonloppua ❤ -Krista 

Tässä vielä oma tuotokseni! Ei todella esitä mitään, annoin vain käden liukua paperilla.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s