HALUAN SAADA ELÄMÄSTÄ ENEMMÄN IRTI

Tuo lause kuvastaa vahvasti mun ajatusmaailmaa tällä hetkellä niin henkilökohtaisessa elämässä kuin esimerkiksi mun työssäni mitä asiakkaiden kanssa teen. 

Elämä on huikea mahdollisuus. 

Joskus ehkä ihmiset tyytyvät helposti. Miksi emme ottaisi enemmän elämästä irti, kun se kerran on mahdollista?

Toki kuulostaa ehkä helpommalta kuin se toteutus oikeasti onkaan? Vai onko sekin vain jonkinlainen uskomus: luulemme, että omannäköisen ihanan elämän eläminen on harvinaista ja haastavaa? Tyytyvätkö ihmiset siihen mitä elämä tuo tullessaan, koska se onkin se helppo ratkaisu? Tai onko edes mahdollista nauttia elämästä sydämensä kyllyydestä? Minä en tiedä. Haluan uskoa niin, että se on mahdollista ja omannäköisen elämän eläminen on helppoa, koska elät oman sydämesi kautta. 

Aloitin elokuussa Valmentamon LCF Life Coach opinnot ja tarkoitus on valmistua uuteen ammattiin kesäkuussa 2019. Jo nyt tiedän, että tämä koulutus oli parhaimpia päätöksiäni koskaan. Koulutuksen lähipäivät tuovat eteen aina tiettyjä teemoja: uskomuksia, tunteita, parisuhteita, arvoja, kokonaisvaltaista hyvinvointia… ja todella pysäyttävät miettimään omaa elämää. Vaikka tarkoitus on kehittyä ammatillisesti (jota olen jo tehnyt huimasti muutaman kuukauden ajan!) ja saada käyttöön erilaisia työkaluja valmentamiseen, tämä koulutus on myös matka omaan itseen ja omaan elämään. Kuluneiden kuukausien aikana olen ottanut valtavia harppauksia omassa kasvussa, ihmisenä.

Tuntuu, että ajatukset ja etenkin tunteet jylläävät paljon vahvemmin kuin aiemmin. Mielessä pyörii vahvasti kysymyksiä: mitä minä haluan? Miten minä voin itse vaikuttaa? Minkälaista elämää minä haluan elää? Miltä mun elämä tuntuu nyt ja miltä haluaisin sen tuntuvan?

Aika isoja kysymyksiä eikö? Olen kokenut jo parin vuoden ajan, että itsensä kanssa keskustelu esittäen kysymyksiä itselle on asia, joka usein auttaa siihen hetkeen sekä vie minua eteenpäin oikeaan suuntaan. Olen aina rakastanut kysymyksiä, nyt ne ovat vain syvempiä. Kysymykset ovat tulleet tutuiksi myös asiakkailleni ja monet heistä kertovat, että valmennus on saanut heidät ajattelemaan asioita itsensä kannalta sekä vastailemaan omiin kysymyksiin. Aika siistiä! 

Nyt on vahvasti esillä itsensä kehittäminen ja oman unelmaelämän luominen toteen. Paljon kysytään myös onko se tarpeellista? Onko se suorittamista? Onko se mahdollista? Mielestäni osa ihmisistä menee täysillä kohti sitä omannäköistä elämää ja osa taas katsoo heitä sivusta miettien: no mä en kyllä voi/osaa/jaksa/pysty… tekemään samaa. Nämä ihmiset taas jakautuvat oman kokemukseni mukaan heihin ketkä tyytyvät elämäänsä juuri nyt ja sitten taas heihin ketkä ajattelevat, että mikään ei voi tästä paremmaksi muuttua ja lopulta eivät ehkä edes nauti elämästään. 

Haluan korostaa, että nämä ovat omia havaintojani. 

Nelisen vuotta sitten kuuluin siihen porukkaan, joka ajatteli: mun rooli elämässä on ennalta-annettu ja tämä elämä ei tästä ihmeelliseksi muutu, mä en itse voi vaikuttaa. Voitte varmaan kuvitella, että ei se elämä kovin mahtavalta tuntunut? 

Parin vuoden ajan olin siinä pisteessä, että elämä onkin aika jees, voin vähän siihen vaikuttaa, mutta ei passaa liikaa unelmoida. Kaikki on nyt ihan ok, ei tarvitse enempää. 

Nyt taas mietin: mutta entä jos haluan enemmän? Miksi en voisi unelmoida? Elämässä on valtavia mahdollisuuksia ja voin itse toteuttaa sitä omaa unelmaelämää. Toki tiedostan myös, että joskus joku ulkopuolinen (kutsun sitä itse elämäksi tai universumiksi) puuttuu peliin ja sekoittaa pakkaa. Mutta se ei poista sitä mahdollisuutta, että voin itse vaikuttaa! Mulla on itselläni käsissä ne omat onnenavaimet ja voin saavuttaa elämässäni mitä tahansa (okei, tähän en vielä usko täysillä, mutta matkalla ollaan!). 

Haluan toteuttaa mun oman sydämen ääntä itseni vuoksi. Kokea oman elämäni ainutlaatuisena ja ihmeellisenä, jota voin sitten vanhana katsoa ajatellen ”vitsi että oli siisti elämä!”

Joidenkin korvaan kuulostaa ehkä liipalaapalle, mahdottomalle, kivalle unelmalle, joka ei tule toteutumaan… Jos ajattelet noin, suosittelen pohtimaan mistä se johtuu? Vai ootko sä se, kuka on täysin samoilla linjoilla mun kanssa? 

En sano, että kaikkien täytyy toteuttaa ”suuria” (eikä kaikkien sydän haluakaan toteuttaa yleisesti suurena pidettyjä asioita) ja missään nimessä oman sydämen kuuntelu ei voi olla suorittamista. Ennemminkin, kun kuuntelet omia tunteitasi ja tarpeitasi, elät sellaista elämää, josta suorittaminen hälvenee. Elät enemmän! Ja kuka ei haluaisi elää enemmän? Nauttia tästä elämästä enemmän?

Lisäksi on ihan okei elää sitä” ihan okei -elämää”, jos sä itse olet sen valinnut. Mutta jos sun sydän sykkii jollekin muulle, miksi et menisi sitä kohti? Tämä on monelle ehkä se paikka, jossa täytyy poistaa tieltä erilaisia uskomuksia, kerätä rohkeutta ja voimaa, uskoa enemmän itseen ja elämän mahdollisuuksiin. 

Ja ennen kaikkea olla rehellinen itselleen ja sitten ryhtyä toimeen!

Harjoitusasiakkaani sanoi viimeisen kertamme jälkeen jotenkin näin: ”Olen elänyt vahvasti sellaista hyvää ysin-tasoista (asteikolla 1-10) elämää. Mutta miksi en voisi tavoitella vielä enemmän? Onhan sekin mahdollista. minulla on mahdollisuus parempaan.”

Itse nautin siitä, miten innolla ihmiset toteuttavat elämäänsä ja nauttivat siitä. Oli se sitten sitä, että ollaan kotiäitinä, pyöritetään omaa yritystä, kierretään maailmaa tai tehdään töitä vapaaehtoisena kissojen hyväksi. Tällaisista ihmisistä mä saan voimaa just nyt. Heistä ketkä rohkeasti tekee omaa juttua, koska sydän sanoo niin. Väittäisin, että sellaiset ihmiset ovat onnellisempia ja voivat paremmin. Sen lisäksi saan voimaa itsensä kehittämisen kirjoista sekä tästä Valmentamon koulutuksesta. Mun sisällä kasvaa tietoisuus omaa elämää kohtaan: mitä mä todella haluan itseäni varten tässä elämässä? Se on iso asia työstettäväksi, mutta onneksi se on mun käsissä eikä tietenkään vastauksia tarvitse löytyä tällä sekunnilla. 

Äänitin muuten mun Rakastaen elämää podcastiin vähän aikaa sitten jakson, jossa kerroin näistä opinnoista lisää sekä siitä kuinka tärkeää on nauttia työstään. Miten iso merkitys myös työllä on siinä miten toteutamme sydämemme ääntä ja otamme elämästä enemmän irti. Työhön kun meillä monella uppoaa valtavasti aikaa elämästä. Voit kuunnella sen täältä:

https://www.kieku.com/channel/Rakastaen%20el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4/d5b02630-37b9-4573-b839-550a3976a653

Yksi askel kerrallaan omaa sydäntä kuunnellen. Siitä rakentuu se, että saan elämästä enemmän irti. Ja kyllä, ihan itseäni varten ❤ -Krista 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s