Puhdistusviikot: uudet aamurutiinit!

Availin instagramissa jo, että aloitin tällaisen ”Puhdistusviikot” nimellä kulkevan ajanjakson. On tosi haastava selittää mikä tää nyt on. Kyseessä ei ole mikään valmennus, kuuri, dieetti eikä laihdutus. Vaan kehon ja mielen puhdistusta ja uudistamista kokonaisvaltaisesti. Olen nyt ollut vähän kyllästynyt omiin tapoihin ja mä tunsin kuinka kaipaan jotain uutta. Työstin tätä ajatuksen tasolla elokuusta asti ja nyt pari viikkoa olen tehnyt uudenlaisia muutoksia. Näissä ”Puhdistusviikot” postauksissa pääset lukemaan, että mitä mä oikein teen ja kenties saat vinkkejä itsellesi tai sullakin lähtee ajatus rullaamaan uudenlaiseen suuntaan!

Ajatus tähän lähti oikeastaan kahdesta syystä: tuntui, että mun suolisto on aika tukossa ja toisena alkusyksyn ikävät tapahtumat painaa mieltä. Mä haluaisin luoda uudenlaista tasapainoa itseeni kokonaisuutena.

aamu2
Meillä shotit on tehty: tuoretta inkivääriä pieninä paloina, vettä, useamman sitruunan mehu sekä vähän hunajaa suoraan blenderiin. Kunnolla sekaisin ja siivilän läpi säilöön.

Ja koska mikään ei muutu, jos mikään ei muutu: lähdin yksi asia kerrallaan muuttamaan arkeani.

Life Coach opinnoissani käsiteltiin muutama viikko sitten ajatusta siitä minkälainen olisi unelmien aamu. Mä innoistuin siitä jotenkin todella paljon ja päätin ruveta toteuttamaan ensimmäisenä sitä minkälaisia aamuja todella haluan viettää. Sanotaan suoraan, että tässä asiassa mua helpottaa se, että olen yrittäjä eikä mulla ole lapsia. Uskon silti, että jokainen voi omassa elämässään luoda edes jonkin asteista unelmien aamua, jos todella haluaa.

Unelmien aamu ei mulle tarkoita sitä, että heräisin joka aamu Balilta auringon nousuun kiireettömässä maailmassa (vaikka ois sekin ihanaa ja rohkea jos olisin niin myös mahdollista), vaan tarkoitan sitä, että miten pienilläkin teoilla ja muutoksilla voin vaikuttaa hyvinvointiini sekä päivän kulkuun.

Olen nyt tehnyt muutamia muutoksia aamuihini ihan tuon opiskelujen harjoituksen mukaan. Siellä siis ei annettu valmiita vastauksia, vaan harjoitusten avulla kuviteltiin unelmien aamua. Sitä nyt olen lähtenyt toteuttamaan.

Tärkeimpänä asiana halusin aamuihini omaa aikaa, rauhaa ja kiireettömyyttä. En ole aamuihminen ja aloitan työtkin usein vasta aamupäivällä. Haluan nukkua pitkään, herätä rauhassa, syödä ihanan aamupalan, rentoutua, kenties meditoida, kuunnella musiikkia, nauttia uuden päivän alkamisesta ja nostattaa energiaani.

Nämä muutokset on jo tehty: 

 • Inkiväärisitruuna-shotti aina aamuisin
 • Minun tarvitsemat vitamiinit aamuisin
 • Työhuone laitettu kuntoon (kohta luet miksi)
 • Eteerisiä öljyjä ostettu lisää
 • Ruokavaliota hieman kevennetty (kerron tästä toisessa postauksessa)

Tulevat muutokset:

 • Herätessä ei heti somea
 • Ylös suhteellisen äkkiä
 • Vitamiinien, shotin ja ison vesilasin (tämä tehny jo) jälkeen työhuoneeseen rentoutumaan: rauhallista musiikkia ja rentoutumisharjoitus/meditointi
 • Päivään sopivan tuoksun (eteerinen öljy) valinta rentoutumisen ajaksi
 • Kiitollisuuden harjoittaminen aamuisin mielen tasolla
 • Maukas aamupala ja mielummin sen kanssa kirja kuin joku ruutu
 • Some ei aukea ainakaan ensimmäiseen tuntiin heräämisestä
 • Mihinkään työasiaan ei vastata ainakaan ensimmäiseen tuntiin heräämisestä
 • Mitään työasiaa ei mietitä ainakaan ensimmäiseen tuntiin heräämisestä
 • Jos Jukka on kotona, enemmän panostusta yhteiseen aamuun

Miltä kuulostaa? Mä itse olen todella innoissani!

aamu.jpg
Mulle testien ja oman olon mukaan valitut vitamiinit. Digestive enzymes suolistolle, B12-vitamiini koska eläinperäinen ruoka (etenkin liha) vähentynyt ja D-vitamiini koska Suomen talvi.

Miksi näin? Päivän alku vaikuttaa päivän kulkuun. Haluan tietysti myös tehdä itselleni hyvää ja onhan tuollainen aamu paljon parempi kuin esim. heti somea, huono aamupala ja äkkiä töitä tai ei aamupalaa ollenkaan, aamusta kauhea kiire ja stressi. Mä tiedän, että tuollainen aamu vaikuttaa muhun kokonaisvaltaisesti niin monella hyvällä tavalla.

Kaikkina päivinä tämä ei varmasti onnistu (vai luulenko vaan niin..) ja joskus varmasti pitää suunnitella ehkä etukäteen tai vähän patistaa itseä ylös sängystä. Mutta mulla on aika kova tahto nyt. Tiedätkö miksi? Nämä asiat ovat mun omia päätöksiä eikä kenenkään käskyjä, toteutan tätä askel kerrallaan, tiedän sen hyödyt ja olen työstänyt ensin ajatuksen tasolla tätä hommaa sekä hakenut hyvää tunnetta.

aamu3
Mä niin rakastan eteerisiä öljyjä! Nämä tuo mulle hyvää fiilistä, ihania tuoksuja ja tunnelmaa. En käytä niitä varsinaisesti minkään ”vaivan” hoitoon.

Aina ei ole aamuja, joihin voi vaikuttaa paljoa. Joskus ehkä aamuja mihin ei voi vaikuttaa ollenkaan. Mutta kehoitan sua miettimään millainen olisi sun unelmien aamu? Jos se eroaa nykyisestä todella rajusti, mieti mistä voisit aloittaa?

On olemassa muutama asia mihin jokainen varmasti voi kiinnittää huomiota:

 • Somen käyttö
 • Hengitys (tietoinen sellainen edes minuutin ajan heti herätessä)
 • Kiitollisuus
 • Usko siitä, että päivässä on myös jotain hyvää
 • Miten puhuu itselleen ja itsestään aamuisin
 • Miten huomioi muut aamuisin (jos kohtaat muita)

Minkä sä haluaisit aamuissasi muuttuvan? Voitko vaikuttaa niihin?

Jännityksellä odotan miten homma todella lähtee käyntiin ja minkälaisia vaikutuksia pidemmällä aika välillä syntyy. Päivittelen kerta viikossa tänne Puhdistusviikoista jotakin! -Krista

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s