Riittävä ylipainoisena

Yhteistyössä BomBom.fi

Tästä aiheesta olisi niin paljon sanottavaa, aloitetaan tänään kevyesti ja jatketaan huomenna vielä syväluotaavammin. Kehopositiivisuus on ollut pinnalla nyt ja paljon.

Lyhyesti sanottuna tärkeä asia, joka kuitenkin viedään joskus aivan väärille raiteille.

Otettiin viime viikolla kuvia minusta näissä aivan upeissa BomBomin bikineissä. Oli ihana huomata miten pitkälle sitä on tullut itsensä hyväksymisen kanssa. Kun päästiin laiturille tosta vaan lähti vaatteet päältä eikä kuvien ottaminen ollut tuskaa. Lopputuloksistakin tykkään ja vaikka näen kyllä, että olen ylipainoinen ja mulla on arpia sekä selluliittia, ei haittaa! Minä ja nää bikinit rokataan!

Tosin ei varmasti kaikkien mielestä ole niin ja sekin on ihan okei. Jokaisella on omat mieltymykset ja ihanteet eikä mun todellakaan tarvitse täyttää niitä kaikkia. Jos omaa silmää ja miehen silmää miellyttää (ja niin taisi käydä, koska sovituksessa hän kannatti näitä bikineitä) niin se on aivan riittävä. On kuitenkin surullista mun mielestä, jos joku näitä kuvia katsoessaan ajattelee ”Ei pitäis tuon käyttää bikineitä, hyi.” tai ”No siinäpä on terveys kaukana.” Tiedän, että näitäkin on. Mielestäni ekaan kommenttiin osuu hyvin se, kuinka yhteiskunnassa tietynlaiset ulkonäköihanteet ovat menneet läpi ja ihmiset ovat oppineet sen, että tietyn näköisenä et voi tehdä sitä ja tätä. Mikä ei ole totta. Toiseen kommenttiin heittäisin taas ajatuksen, että terveydellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että käytän  bikineitä ja vielä julkisesti. Terveydestä keskusteleminen on asia erikseen ja toisaalta väitän, että tuntematon vain kuvien perusteella ei tiedä siitäkään totuutta.

bomu5

Keväällä oli paljon puhetta rantakunnon hankkimisesta. Mä en siitä välittänyt, mun ulkonäkö riittäköön tällaisena ja jokaisella vartalolla on oikeus pukeutua miten haluaa.

Toisaalta mihin sen ulkonäön pitäisi edes riittää? Mä en edes jaksa miettiä sitä kovin usein, pohdin sitä ehkä enemmänkin yhteiskunnan kysymyksenä tai oikeastaan epäkohtana, kun ollaan niin ulkonäkökeskeisiä ja some on täynnä keskustelua.

Näin kesällä saan todella paljon viestejä siitä, että joku haluaisi olla itsevarmempi, koska olisi ihana pukeutua miten haluaa. Jokaisellahan se oikeus on, mutta ymmärrän, että aina ei tunnu siltä. Ymmärrän etenkin ylipainoisten osalta miksi voi olla äärimmäisen haastavaa pukea mekko päälle helteillä saati mennä rannalle bikineissä. Tämän vuoksi mun mielestä kehopositiivisuus on äärimmäisen tärkeää. Se, että hyväksytään jokainen sekä itsemme sellaisena kuin ollaan. Ei yritetä mahtua mihinkään muottiin.

Mulle kehopositiivisuus tarkoittaa sitä, että kukaan ei ole parempi kuin toinen, ulkonäkö ei tee kenestäkään ihmisestä parempaa eikä kenenkään kuulu tavoitella hyväksynnän toivossa toisenlaista ulkonäköä. Se on sitä, että ulkonäölle ei anneta liikaa arvoa tai toisaalta ei arvoteta itseämme sen kautta. Se on myös sitä, että annetaan tilaa kaikenlaisille kehoille olla olemassa ja vielä yhtä hyväksyttyinä. Tuodaan esiin niite kehoja, jotka ehkä yhteiskunnallisella tasolla ei ole niin hyväksyttyjä. Kehopositiivisuus tai toisaalta kehoneutraalisuus on mun mielestä sitä, että me ei jatkuvasti mietittäis miltä me tai muut näytetään, vaan keskitytään johonkin ihan muuhun. Hyväksytään keho sellaisena kuin se on ja luodaan siihen neutraalisuhde.

bomu.jpg

Olen sanonut itsekin, että en mä rakasta mun kehon jokaista kohtaa, eikä mun mielestä tarvitsekaan, mutta mä lämmöllä hyväksyn itseni juuri tällaisena.

Kehopositiivisuus on siitä haastava aihe, että aina tuodaan kaksi asiaa esiin, mitkä eivät musta edes kuulu siihen: terveysriskit ja lihavuuden ihannointi. Jos kehopositiivisuus keskustelu menee näihin, ollaan siirrytty jo toisille urille ja vaihdettu oikeastaan aihetta. Puhutaan näistä lisää huomenna.

Se, että jaan tällaisia kuvia ei ole huomionhakua eikä ylipainon hehkutusta. Nämä kuvat on vain minä kesällä bikineissä. Joskus aiemmin kuvien lataaminen olisi todella vaatinut valtavasti rohkeutta, koska mielestäni ylipainoisen keho on hyvin helposti haukuttavaa nykypäivänä. Se ei ole oikein, mutta itse näen sen hyvin yleisenä. Itse kun on saanut oman osansa kiusaamisen kautta, tällaisten kuvien julkaiseminen olisi ollut hyvin suuri askel, joka olisi tuntunut juuri sille, että asetan itseni nyt haavoittuvaksi koko maailman edessä.

Joskus nostetaan esiin ajatus, että miksi ylipainoisen vähäpukeisia kuvia kommentoidaan sanoilla ”vau!” tai ”oot niin rohkea ja upea!”. Tässäkään kyse ei ole ihannoinnista, vaan mitä jos se toinen vaan on upea just sellaisena? Hyvin monille sellaisen kuvan lataaminen esim. someen voi myös vaatia valtavasti rohkeutta, koska monien mielestä on suuri todennäköisyys saada ilkeitä kommentteja sekä joutua haukkumisen kohteeksi ylipainon vuoksi.

Joskus se on suurta rohkeutta, että ihminen uskaltaa tulla esiin juuri sellaisena kuin se on. Pelkäämättä sitä, mitä muut hänestä ajattelevat.

Etenkin kun mun silmissä ylipaino on hyvin vahvasti paheksuttua ja kuten aiemmin sanoin, helposti huomautettavissa negatiiviseen sävyyn. Tämä ei toki tarkoita, ettei muunlaiset vartalot kokisi paheksuntaa, mutta näen silti, että ylipaino olisi enemmän pinnalla.

Musta olisi ihanaa, jos jokainen uskaltaisi kesällä pukea bikinit ja mennä rannalle omana itsenään. Mutta ymmärrän myös miksi niin ei ole. Jokainen meistä on kuitenkin täysin riittävä ihmisenä, arvokas. Sitä ei ulkonäkö muuta mitenkään.

Nämä bikinit istuvat hyvin, rakastan yläosan yksityiskohtaa keskellä rintaa, väri iskee heti ja alaosa nousee hieman ylemmäs. Mulla on hyvä olla näissä bikineissä, vaikka ensin mietin voinko mä todella hankkia tällaiset? Ai miksi mietin? Juuri siksi, kun minulla ei ole sitä yhteiskunnan hyväksymää bikinivartaloa. Mutta mä todella halusin nämä ja hankin ne enkä kadu. Pakko vielä lisätä se, että yläosien hankkiminen on aina vähän haaste, kun rinnat ovat hieman roikkuvat. Mutta vaikka näissä ei ole selkeää kuppia eikä sen kummoisempaa toppausta, vaan vuorikangas, ne ovat juuri hyvät!

Bikinit löydät täältä:

Yläosa

Alaosa

 

bomu6.jpg

bomu3.jpg

Tarjouskoodi -25% BomBom Acqua Rosa Beach uimapukuihin, bikineihin ja kaftaaneihin: KRISTA Voimassa 16.7. saakka!

Käy ihmeessä tutustumassa tuotteisiin verkkokaupassa ja tilaa omasi! Ne ovat kauniita, laadukkaita ja kestäviä. Tuo tarjouskoodi toimii lähes kaikissa uimapuku-, bikini- ja kaftaanituotteissa. Tiedät koodin toimivuuden joko kassalla tai kun katsot lukeeko valitsemassasi tuotteessa Acqua Rosa edessä.

Uimapuvut ja bikinit verkkokaupasta!

Mä olen aivan rakastunut näihin bikineihin! Lisäksi kävin hakemassa itselleni vielä uimapuvun, josta näette kuvia myöhemmin. Mä en myöskään koe näitä kuvia katsoessani, että olisin jotenkin huono tai vääränlainen. Siinä on minä upeissa bikineissä valmiina nauttimaan elämästä. Enkä malta odottaa, että kahden viikon päästä me ollaan lomalla ja otan nämä uutuudet käyttöön sekä rannalla että kylpylässä. Enkä aio kyllä yhtään miettiä mitähän joku muu ajattelee. Annan mennä vaan ja nautin! -Krista

bomu4.jpg

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s