Läsnä omalle hyvinvoinnille

Oletko sä läsnä omalle hyvinvoinnille? Oletko tietoinen siitä miten voit? Otatko oman olosi oikeasti huomioon jokapäiväisissä valinnoissasi? Nyt puhutaan arjen hyvästä olosta sekä helposta harjoituksesta sen lisäämiseen.

Yhteistyössä: Unelma Itsestä

Olen mukana Unelma itsestä Detox -verkkovalmennuksessa. Nyt on menossa viikko 7. ja pääsin kärryille vasta nyt. Miksi? Koska en ole sallinut itselleni aikaa, en ole asettanut tätä valmennusta ja sen tärkeyttä kovin suureksi asiaksi viimeviikkoina. Tämähän on yksi iso haaste verkkovalmennuksissa, kenties ollut sinullekin? Kuinka pysyä mukana menossa ja toisaalta myös ottaa itse vastuuta siitä, että saadut ohjeet, neuvot, vinkit tms. tulee käsittelyyn ja siitä toteutukseen? Omassa valmennustyössäni huomaan myös sen kuinka haastavaa toisille on oikeasti ottaa aikaa valmennukselle, ilman sinun panostusta valmennus on vain verkossa, ei elämässäsi.

ui2

Tämä, että mitään ei tapahdu, ei ole ollut nyt valmennuksen ja valmentajien syytä. En halua syytellä ketään, mutta oli tässä pieni peiliin katsomisen paikka.

Tämän viikon aikana olen tarttunut itselle kaikista kutsuvampiin valmennusosioihin: rentoutumiseen ja mikä on minun polkuni täällä maailmassa? Puhutaan tästä ensimmäisestä tänään, toisesta myöhemmin.

Tämä valmennus, kuten muutkin Unelma Itsestä valmennukset, ovat ihania siitä syystä, että ne esittävät kysymyksiä. Valmennus haluaa, että kaivat totuuden ja vastauksia omaan elämääsi sinusta itsestäsi. Niin sen kuuluisikin mennä! Jokaisessa ihmisessä itsessään on jo vastaukset, se kaivattu totuus, ratkaisu, päätös… se pitää vain löytää tai mun tapauksissa uskaltaa kohdata. Tätä ajatusmallia toteutan myös omissa valmennuksissani asiakkaille: esitetään kysymyksiä, pohditaan, tehdään harjoituksia, vastataan itse itsellemme… Olen todella vahvasti sitä mieltä, että asiakkaan, tässä tapauksessa minun, tulee itse ryhtyä toimeen ja valmentajan avulla kulkea eteenpäin.

Toinen aikuinen ei voi sanoa toiselle kuinka hänen tulisi elää. Se vastaus on jokaisen löydettävä ja omaksuttava itse. Valmentaja tai valmennus voi olla tarpeellisena tukena ja apuna, mutta asiakkaan täytyy itse löytää vastaukset.

Nimetön suunn.malli

Tällä viikolla valmennussivuilta olen ottanut vastaan kymmeniä kysymyksiä, paljon ajatuksia herättäviä koottuja lauseita sekä erilaisia kehollisia ja mielellisiä harjoituksia. Kun otin itse aikaa näille, selvitin mitä haluan menossa olevalta lomaltani ja mitä kaipaan juuri nyt eniten. Valmennus antoi minulle työkaluja tähän, mutta nyt vastuullani on toteuttaa saamiani vastauksia. Kuulostaako järkevälle? Selitän lisää.

Valmennuksen harjoitukset pyysivät esittämään itselle kysymyksiä. Se tarjosi meille selkeät ohjeet, joita toteuttamalla löysin sisältäni vastauksen siihen mitä haluan lomaltani ja kun ne laittoi kysymyksen muotoon, niistä tuli:

  • Miten voin tuntea olevani elossa?
  • Kuinka saada olo rentoutuneeksi?
  • Miten olisin ihanempi avovaimo?

Sitten vain vastasin itse näihin kysymyksiin ja koen, että olen jo kahdessa päivässä tehnyt kysymykseni toteen.

Kun on itselleen rehellinen, sitä sisimmässään tietää mitä haluaa ja tietää kuinka toteuttaa ne toiveet.

Toisena yksi valmennusviikko sisälsi asiaa rentoutumisesta ja rentona elämisestä. Se esitti jälleen hyviä ja tarpeellisia kysymyksiä, joita mietin. Lisäksi työkaluina oli erilaisia harjoituksia mm. meditointiin ja hengitykseen liittyen. Tajusin näitä läpi käydessäni, että todellakin olen loman tarpeessa ja haluan antaa itselleni aikaa nauttia kiireettä. Niimpä merkkasin kalenteriin muutamat lomapäivät jolloin en oikeasti tee mitään eikä ole tehtävälistoja. Lisäksi hyödysin valmennuksesta saatuja harjoituksia mm. pitämällä rentoutushetken kotona kera rauhallisen musiikin ja kynttilöiden. Ainiin! Eilinen Repoveden retki teki myös hyvää: päivä parisuhteelle, ei tehtävää, ei kiirettä.

ui.jpg

Mun arvoja sekä mulle tärkeitä asioita ovat vapaus, avoimuus, sallivuus ja hyväksyntä. Nämä haluan muistaa, kun itse teen itselleni hyvää sekä mitä asiakkailleni opetan. Mitään ei tulisi toteuttaa negatiivisena pakkona, ei kieltoja, rääkkiä ja käskyjä, vaan oman sisimmän kuuntelua ja itselle kannattavien tekojen tekemistä.

Mun pitää ehdottomasti olla enemmän läsnä omalle hyvinvoinnille ja miettiä mitä mä oikeasti kaipaan. Unohtaa se mitä muut tekee, unohtaa se mitä somessa tulee vastaan, unohtaa se mitä haluaisin kaivata… vaan tehdä juuri sitä mikä tuntuu oikealta. Mulle se on nyt rentoutuminen ja stressitasojen lasku.

Olen miettinyt muutamia kysymyksiä tämän viikon:

  • Mitä kaipaan eniten juuri nyt ja kuinka sen toteutan?
  • Mikä elämässä merkitsee kaikista eniten ja kuinka olen sen viime aikoina huomioinut?
  • Mitä tekoja olen jättänyt tekemättä, joita kuitenkin hyvinvointini kaipaa?

Mitäs jos säkin vastaisit näihin kysymyksiin? Löydä vastaus sisältäsi ja toteuta se elämässäsi oman olosi vuoksi. Toisena haluan haastaa sinutkin kerran päivässä ottamaan aikaa itsellesi. Hengitä. Keskity muutama minuutti hengittämiseen. Nenän kautta sisään ja suun kautta ulos, rauhassa ja syvään. Miten paljon vaikutuksia jo tällä on ja kuinka helppo sekä nopea toteuttaa! Kun olet tuohon tottunut, lisää tämä harjoitus toistuvaksi useamman kerran päivän aikana. Huom: Etenkin stressaavissa ja ärsyttävissä tilanteissa nopea keino helpottaa oloa.

Kuuntelehan säkin itseäsi, esitä kysymyksiä ja tee itsellesi hyviä tekoja ❤ -Krista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s