Kun elät elämää toisten kautta

Viimepäivinä mun päässä on pyörinyt yksi ajatus. Luin sen vähän aikaa sitten jostakin ja tänään nostin sen esiin myös luennollani. Jotenkin tämä on nyt kolahtanut ja koen, että asia on just näin! Siis ainakin omalla kohdalla ja vasta nyt sen oikeasti tajuaa.

Toisilla ihmisillä on taipumus tietoisesti tai tiedostamatta ohjata oma sisäinen voima toisiin ihmisiin.

Oon pohtinut paljon mun omaa sisäistä voimaa, paloa, elämänenergiaa.. kaikkea tätä. Tuntuu, että olisin muutoksen mukana niin sanotusti puhjennut kukkaan ja se näkyy muillekin. En tarkoita tällä ulkoisia muutoksia, vaan sitä kuinka suhde itseen ja elämään on vahvistunut niin paljon. Kuinka sisällä virtaa kaiken positiivisen ja ihanan energian virta. Kuulostaako oudolle? Ehkä joillekin, mutta ai että tuntuu hyvälle!

Mitä mun kohdalla sitten tarkoittaa se, että oma voima menee muihin? Jokaisella meistä on sisällä se oma voima. Joskus se tuntuu katoavan ja sen eteen saa tehdä paljon töitä, että joskus taas on aika kukoistaa. Itse kuitenkin olen nyt vasta ymmärtänyt kunnolla sen kuinka elin elämää muiden kautta! Mä annoin mun oman voiman ja energian pois toisille. Selvemmin sanottuna muut saivat määrittää paljon sitä kuka olen: otin muiden sanat niin itseeni ja annoin etenkin negatiivisten kommenttien määrittää omaa käsitystä itsestäni. Lisäksi muut ovat paljon määrittäneet sitä mitä teen elämälläni tai mihin uskallan ryhtyä. Kolmantena vielä olen käyttänyt paljon omaa voimaa siihen, että muilla on asiat hyvin. Olen tehnyt paljon erilaisia asioita jopa senkin eteen, että ihmisellä joka käytännössä käyttää mua vain hyväksi, olisi hyvä olla.

voima.JPG

Näin toimimalla hukkasin itseni. Hukkasin sen oman voiman ja annoin elämän vain valua sormieni läpi hukkaan.

Oikeasti minun olisi pitänyt enemmän pysähtyä kysymään itseltäni miten mulla menee? Minkälainen ihminen mä olen? Mitä mä haluan? Panostaa itseeni, omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Mutta silloin kun on paha olla, ei ole niin helppoa pysähtyä ja muuttaa suuntaa.

Mun ei todellakaan olisi pitänyt välittää tiettyjen ihmisten onnellisuudesta, ei sadoista halveksivista kommenteista eikä pistää omaa ihmisarvoani sen varaan miten joku tuntematon ihminen minut kokee. Eikä minun olisi pitänyt luoda itselleni sitä ”todellisuutta” että elämällä ei ole minulle mitään. Minun olisi pitänyt nähdä oma ainutlaatuisuuteni.

No koskaan ei kai ole liian myöhäistä ja toisaalta olen vielä hyvin nuori, löysin itseni aika nopeasti. Silti ei voi vähätellä sitä kaikkea mitä olen kokenut eikä kukaan lupaa, että hyvä olo tulee jatkumaan aina. Mutta se on varma, että pidän itse huolen siitä, että elän itselleni! En todellakaan anna niin paljoa valtaa muiden sanoille, oletuksille ja ajatuksille.

Se on varmaa, että kuljen itseni kanssa koko loppuelämän. Kaikki muu on muuttuvaa ja katoavaista. Toisaalta mullakin, meillä jokaisella, on kyky kasvaa ja kehittyä.

En aio luopua omasta voimastani enää koskaan. Miten sen teen? Ainakin sillä, että arvostan ja rakastan itseäni. Näen oman ainutlaatuisuuteni kaiken epätäydellisyyden keskeltä ja haluan itselleni hyvää. Muiden sanat eivät satuta enää koskaan niin pahasti kuin aiemmin. Teen elämässä rohkeasti niitä asioita, joista saan voimaa ja elämänenergiaa. Kuljen tätä upeaa matkaa itseni kanssa ❤ -Krista

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Kun elät elämää toisten kautta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s