Terveellinen ja herkullinen mahtuu samaan lauseeseen: ja samalle lautaselle!

Yhteistyössä Mimosan Aito

Täytyy sanoa, heti alkuun, että voi juku! Olen pitkään toivonut Kouvolaan jotakin uutta ja erilaista sekä terveellistä ruoan suhteen. Toiveeni on kuultu ja Mimosan Aito hoitaa homman hienosti kotiin!

Kävimme Jukan kanssa tutustumassa Aitoon lounaan merkeissä. Siellä vietetään tällä viikolla avajaisia (huomenna muuten pitsaperjantai!) ja olin odottanut tätä itse viikkoja. Paikan omistaja, Mimosa Koskipuro-Hakonen, kertoi odottaneensa tätä koko elämänsä. Hän touhusi koko ajan ja palveli asiakkaita hymyssäsuin. Paikalla oli toki muitakin työntekijöitä ja kaikista välittyi into sekä ilo. Tilat oli muuten tosi tyylikkäät ja siistit. Meitä ehkä hieman yllätti se, että tila oli niin avoin ja kooltaan pienempi kuin luultiin. Mutta ei missään nimessä ole miinus! Mimosan Aidon ruokia pääsee maistelemaan siis kauppakeskus Hansassa Kouvolan keskustassa.

aito3

aito7.jpg

aito6.jpg

Me emme keksineet yhtäkään asiaa minkä haluaisimme muuttaa minkään suhteen. Hyvä Aito!

No sitten itse asiaan eli ruokaan. Olen tosiaan siis kaivannut jotakin uutta ja erilaista, sellaista paikkaa joka tarjoaa terveellisiä ja herkullisia makuja. Ehkä sellaista paikkaa, jonne mennessään tietää tekevänsä ravinnon suhteen hyviä valintoja. Aidossa tärkeää on paikalliset ja suomalaiset raaka-aineet, tuoreus, ravitsevuus, puhtaus, maku sekä sesongin raaka-aineet. Tämä välittyi hyvin ja jokainen asia toteutui ainakin tänään.

Aito tarjoaa siis aamupalan, salaattilounaan sekä lämpimän lounaan. Tarjolla olevat tuotteet vaihtelevat kuulemma paljon ihan päivittäin ja tarkoitus on laittaa esille sellaista ruokaa, jota asiakkaat todella haluavat. Täytyy sanoa, että katsoessani tämän päivän ruoan, ajattelin ensin ”Eikä… chili con carnea. Olisipa ollut jotakin muuta.” Mutta kunhan pääsi syömään niin kyllä kelpasi! Se oli niin maukasta, tuoretta ja täyttävää. Lounaalla on siis tarjolla aina salaattibuffetin lisäksi (voi valita myös yksinään) joku lämmin ruoka. Tänään minä söin vegeversion eli Chili con veggien ja Jukka söi ihan perinteisen Chili con carnen.

aito

aito2

Meistä kahdesta Jukkaa on haastavampi miellyttää, mutta hänkin antoi arvosanaksi täyden 10 ja vaikutti sille, että ruoka teki suuren vaikutuksen.

Se ruoka oli kyllä ihan loistavaa: hyvä ja erilainen salaattipöytä, loistava kastike, riisiä ja ihanaa leipää. Mitäs sitä muuta kaipaisi?

No tietenkin jälkiruokaa! Pidin pitkän aikaa peukkuja pystyssä sille, että Aidon listoilta löytyisi raakakakut. No löytyyhän niitä! Koko viikon ajan on saanut kuulemma tehdä raakakakkuja, koska ne ovat niin suosittuja. Suolaisen tarjonnan tapaan raakakakutkin ovat vaihdelleet tällä viikolla ja minä sain nauttia appelsiinisuklaaraakakakusta. Kävipä tuuri, yksi omista suosikki yhdistelmistä. Raakakakut ovat aika tuttuja ja ne on mun mielestä äärimmäisen hyviä, vaikka pidänkin ihan perinteisistä kakuista näin sokerihiirenä. Tämä raakakakku oli hieman erilainen mitä yleensä on kahviloissa tarjolla. Nautin siitä silti! Se oli pehmeää, moussemaista, suussasulavaa ja niin herkullista. Kun lähdettiin, sanoin että ainoa asia minkä toivoisin olevan toisin, olisi isommat kakkupalat! Koska ne olivat niin ❤

Vaihtuvien raakakakkujen lisäksi heillä tehdään aamuisin tuoreet smoothiet sekä tuorepuuroja.

aito4.jpg

Me lähdettiin pois niin tyytyväisin mielin. Mulla oli todella suuret odotukset ja Aito kyllä täytti ne, ei tarvinnut pettyä.

Ihan mahtavaa, että Kouvola on saanut näin hyvän täydennyksen ruokapaikkoihin ja täytyy sanoa, että nousee kyllä ihan kärkisijoille. Aidon ruoka on kuitenkin terveellistä, tuoretta, monipuolista ja herkullista. Mitä enempää voisi ruoalta toivoa?

Avajaisviikko on sujunut kuulemma paremmin kuin hyvin ja ihmiset pitävät ruoasta. Taatusti tulen itsekin käymään siellä useammin joko lounaalla tai vaikka herkuttelemassa raakakakulla. Toivon, että Aito pitää kiinni siitä aitoudesta, jotta saamme nauttia maukasta, tuoretta ja ravitsevaa ruokaa jatkossakin!

Käykää ihmessä tutustumassa tähän ja pidetään yhdessä tällainen paikka Kouvolassa. -Krista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s