Parempaa seksiä

Toivepostaus vuorossa tällä kertaa! Multa kysyttiin, että kuinka seksistä saisi parempaa? Käsittelin tätä jo vähän kysyjän kanssa, koska jokainen parisuhde, tilanne, ihmiset… kaikki mikä siihen vaikuttaa on niin erilaisia ja vastauksia voi olla paljon! Mutta jos nyt heittäisin tähän tällaisia yleisiä ajatuksia täysin mun omasta näkökulmasta ja vahvasti parisuhteisiin liittyen.

Ensimmäisenä mä miettisin, että mikä nyt on se suurin haaste. Pohtisin sitä ihan yksin, vaikka kyse olisikin esim. parisuhteesta, jossa kumpikin osapuoli on tuonut esiin sen, että ei tää seksi nyt oikein suju. Kävisin läpi ihan rauhassa omia ajatuksia ja miettisin minkä haluaisin olevan toisin. Pyytäisin puolisoa tekemään samoin ja sitten niistä keskusteltaisiin.

Painotan miettimään niitä isoimpia juttuja, kumppanin itsetunnolle ei tee ehkä hyvää, jos tuot esiin kymmenen kohdan vikalapun etenkin jos esität sen vähän kehnosti. Sekä se voi aiheuttaa myös lisää paineita tai ahdistusta, että kuinka tästä nyt pääsee eteenpäin.

Sitten ihan oikeaa keskustelua aiheesta ilman syyttelyä. Mun mielestä tällaisestakin asiasta pitäisi pystyä keskustelemaan, jos se asia on oikeasti parisuhteelle oleellinen. Seksi todennäköisesti on ja kerta se on otettu puheeksi jo. Seksi voi saada paremman suunnan jo sillä, että molemmat tietää mikä mättää ja mitä kaipaa lisää, ne tuodaan rohkeasti esiin, ne käydään läpi, sovitaan yhdessä mitä voitaisiin jatkossa tehdä toisin ja sitten ruvetaan toteuttamaan sitä. Kuulostaa yksinkertaiselle? Se voi olla sitä tai sitten ei. Kokeilkaa!

Sitten onkin olemassa se toinen juttu eli seksi on jo hyvää, ehkä jopa loistavaa, mutta silti kaipaa jotakin enemmän. Miettisin jälleen, että miksi? Jos seksi on jo hyvää, löydätkö siitä mitään minkä haluasit olevan toisin? Jos kyllä, katso ylemmät kohdat. Jos et, ole kiitollinen tilanteestasi, älä kuitenkaan pidä sitä itsestäänselvyytenä vaan huolehdi siitäkin. Voisiko sitten kokeilla jotain täysin uutta: leluja, roolileikkejä, uusia paikkoja, seksikkäitä alusvaatteita tai kenties jopa parantaa sitä henkistä yhteyttä kumppanin kanssa. Mun mielestä, kun seksiin vaikuttaa niin moni asia, ei vain fyysinen vetovoima vaan myös se kuinka muuten tullaan toimeen, kuinka olemme henkisesti tai jopa sielullisesti yhteydessä.

amor9

Sitten voi olla toki niinkin, että homma ei luista yhtään kummankaan osalta. Mun mielestä tässäkin asioista keskusteleminen on kaikista tärkeintä; toista arvostavasti, ilman syyttelyä, ilman paineita. Kunhan ihmiset uskaltavat puhua ja olla rehellisiä, sieltä alkaa todennäköisesti löytymään niitä syitä miksi seksi ei suju. Sen jälkeen jokaisen syyn voi ratkoa ihan omanaan: voidaanko me tehdä tälle jotakin? Painottaisin sanaa me. Jos asialle voi tehdä jotakin, niin askel kerrallaan toteuttamaan. Sen onnistumiselle ei kuitenkaan kannata asettaa mitään aikarajoja tai vaatimuksia tms. Seksi on teidän yhteinen juttu ja ei se jokaiselle ole yksinkertaista sekä helppoa. Se voi vaatia paljonkin työtä. Jos omat keinot ei auta, kannattaa aina pohtia toki ammattiauttajaa.

Ja vielä mieleeni tulee neljäs vaihtoehto, jommalla kummalla on nyt joku oma haasteensa. Tästä esimerkkinä matala itsetunto, haasteet erektiossa, liian suuret odotukset tai vaatimukset… onhan näitä. Vaikka kyse olisi esim. siitä, että toisen huonompi itsetunto vaikuttaa yhteiseen seksiin, se on molempien juttu. Syytellä ei saa ja kumppanin pitää pysyä vierellä tukemassa. Joskus se kumppanikin voi olla syy toisen huonoon itsetuntoon, joten aina tarkkailkaa rehellisesti myös omaa toimintaanne! Tai jos esim. muuten et kommunikoi kumppanillesi mitään, hän tuskin on kovin innoissaan sinulle haaroja levittelemässä. Tässä esimerkkejä voisi olla niin paljon, että vaikea sanoa yhtä toimivaa vinkkiä. Sanoisin, että keskustelun jälkeen, pohtikaa ratkaisuja yhdessä ja ruvetkaa työstämään asiaa. Älkää jättäkö sitä vain toisen harteille tai pitäkö haastetta niin suurena, että turha yrittää.

Olkaa rehellisiä itsellenne ja sitten toisille. Keskustelkaa asioista järkevästi ja pohtikaa asiaa yhdessä.

Tuossa tulikin jo vähän ajatuksia, mutta pistetään tähän vielä pari lyhyempää pointtia:

 • Se mitä kaikkea suhteessa on muuten meneillään, vaikuttaa myös seksiin, ainakin suurella osalla. Pitäkää huolta siitä, että suhde voi muutenkin hyvin: kommunikoikaa, hyväilkää, pussailkaa, huolehtikaa toisistanne, olkaa läsnä ja huoltakaa sitä henkistä yhteyttä.
 • Jos seksi pitää elävöittää uudelleen, se voi olla hieman outoakin. Muistakaa, että mihinkään ei ole kiire, edetkää rauhassa.
 • Älä vertaa omaa parisuhdettasi tai kumppaniasi muihin esim. somen luomat kuvat ja odotukset tai se miten kaveripariskunnalla asiat toteutuu. Te olette te, teillä on ihan oma parisuhde, keskity siihen.
 • Itsetunto, minäkuva, kokemus itsestä… tuollaiset asiat vaikuttavat usein myös seksiin. Joskus näihin asioihin on myös kannattavaa tarttua, voimistua ja rakentaa itselle parempaa oloa sekä varmuutta.
 • Älä ajattele, että olet huono seksissä.
 • Älä saa kumppaniasi ajattelemaan, että hän on huono seksissä. Asioita ei tarvitse teeskennellä tai kieltää, mutta se miten asiat ottaa esille, on tärkeää. Kannusta ja myös kehu silloin kun on siihen aihetta!
 • Kumppanin ulkonäköä, luonnetta, muita toimia tms. kannattaa myös kehua. Koska jälleen, seksiin vaikuttaa todennäköisesti myös se mitä parisuhteessa muuten tapahtuu. Jos kumppanilla on hyvä tunne sinusta, teidän suhteesta, olet saanut hänen varmaksi itsestään, on seksikin ehkä parempaa.
 • Kokeilkaa jotakin uutta: hieronnat, intiimit kosketteluhetket ilman seksiä, asut, roolileikit, lelut, uudet paikat, toiset asennot…
 • Älä pakota toista tekemään sellaisia asioita, joista hän ei aidosti pidä. Niiden pitäminen mukana voi luoda koko seksiä kohtaan epämiellyttävää kuvaa eikä mikään tunnu enää hyvältä. (Huom. muista ettei seksin suhteen voi saada aina kaikkea. Toista ei voi pakottaa mihinkään, kompromisseja tulee myös tehdä.)
 • Terveelliset elämäntavat voivat myös tehdä seksistä parempaa. En ole täysin varma, mutta muistan lukeneeni, että elämäntavat vaikuttaa kuitenkin esim. erektioon ja naisen kostumiseen. Toki ne vaikuttavat myös esim. jaksamiseen, energiatasoihin, rentoutumiseen ja halukkuuteen.
 • Puhu kumppanillesi oli asia mikä vain. Kukaan ei tietääkseni ole ajatustenlukija.
 • Muistakaa, että seksi on muutakin kuin itse yhdyntä!
 • Ottakaa aikaa seksille. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta joskus se on tarpeen. Pikaiset ei välttämättä tyydytä kaikkia toiveita.
 • Ole flirtti. Seksin ulkopuolellakin: kiihkeät katseet, seksikkäät viestit, intiimit kuvat.
 • Tiedäthän mistä itse pidät, mistä sinä sytyt? Tutustu itseesi.
 • Joskus tekee myös hyvää olla hetki irti toisesta. Jos seksi on teille hyvin yleistä, pitäkää näpit erossa hetken aikaa. Sitten se voi tuntua taas entistä paremmalta.
 • Älä teeskentele orgasmeja. Se usein vie sinut kauemmaksi todellisuudesta ja on vaikea tarttua siihen miten sen saisi oikeasti toteutumaan. On kuitenkin ihan okei olla saamatta niitä ja toisaalta taas tämäkin on asia, jota voi työstää.

 

Eiköhän tässä taas ollut tälle kertaa. Herättikö ajatuksia? Oisko sulla joku loistava vinkki jakaa muille, heitä ihmeessä kommenttia!

Ps. Vielä on voimassa alekoodi mielihyvätuotteisiin osoitteessa Amor.fi  Saat -20% alennusta koodilla: RE2018.

Pps. Järjestämme yhteistyössä Amorin kanssa mielihyväkutsut 17.3 Kouvolassa klo 15-17 ja Lahdessa klo 18:30-20:30. Tilaisuus ilmainen, minä emännöin ja ammattitaitoinen esittelijä kertoo tuotteista. Ei ostopakkoa, mutta tilauksen voi laittaa tulemaan. Jos haluat mukaan niin laita mulle sähköpostia kristakatariina@outlook.com Mukaan mahtuu vain 15 ensimmäistä molemmista kaupungeista!

<3: Krista

amor14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s