Mitä kaipaat parisuhteelta?

Ootko koskaan oikeasti miettinyt tätä? Siis ihan oikeasti MIETTINYT. Monella meillä on samanlaisia toiveita, ehkä sellaisia yleisiä ja pinnallisia, mutta oletko pohtinut syvempiä toiveitasi. Mietitkö sitä ennen suhteen alkua vai jossakin sen aikana?

Täytyy sanoa, että mä olen alkanut miettimään sitäkin vasta nyt viimeisen vuoden aikana. Ei, se ei johdu siitä, että nykyinen suhteeni olisi huono vaan olen alkanut meittimään niin monia juttuja tässä viime vuosina ja tämä on yksi niistä. Joskus tuntuu, että mietin nykyään niin paljon asioita, että mietinkö ennen oikeasti yhtään mitään? 😀

Ehkä aikaisemmin ne miessuhteet olivat sellaisia, että jutteli useiden kanssa, suostui helposti näkemään, antoi vähän höykyttää itseäänkin ja meni miehestä toiseen. Jälleen kuulostaa pahemmalta kuin onkaan, usein ”suhteet” kuitenkin oli vain sitä keskustelua puhelimen välityksellä. Sitä vaan katseli miesten profiileja ja paineli sydämiä tai rukseja. Tapasi ehkä joitakin ja ihan sama millainen se tyyppi oli niin helposti olisi ajautunut suhteeseen.

häät

Joskus nuorempana mietin, että haluan pitkän, tumman, vahva, ison, hauskan, luotettavan ja rennon miehen. Mutta en miettinyt sen syvällisemmin ja jossakin vaiheessa luovuin niistäkin ajatuksista ja tilalle tuli: siihen tyydytään kuka nyt sattuu mut haluamaan.

Täytyy sanoa jälleen: jos nyt jäisin sinkuksi, miettisin valtavasti mitä haluan enkä varmaan aloittaisi suhdetta kovin nopeasti. Toki aika muuttaa asioita, mutta silti tutustuisin kyllä aika kauan toiseen ennen vakiintumista.

Jäin viikonloppuna pohtimaan sitä mitä todella haluan parisuhteelta. Tässä vähän esimerkkejä, ei mitenkään tärkeysjärjestyksessä. On mielenkiintoista käydä listaa läpi ja pohtia toteutuvatko ne tällä hetkellä parisuhteessani. Toki tämä on tämän hetken ajatus, kesällä, vuoden päästä, kymmenen vuoden päästä… lista voi olla hyvinkin erilainen.

Haluan paljon kosketusta, hellyyttä ja lämpöä. Joka päivä huomionosoituksia.

Kaipaan joskus myös yllätyksiä kuten kukkia, suklaata, miehen valmistamaa herkkuruokaa, meikkitilauksia…

Haluan nauraa joka päivä. Kaipaan miestä, jonka kanssa klikkaa ja hassuttelu on sallittua.

Haluan, että voin itse olla oma itseni ilman häpeää, ahdistusta, ilkeitä kommentteja… Haluan myös, että kumppanini tuntee samoin.

Kumppanin tulee ajatella meitä, myös minua, eikä suunnitella vain omaa elämää. 24/7 ei tarvitse olla inffoamassa mitä tekee, mutta asioista silti kerrottava.

Haluan tukipilarin vierelleni kuka ilahtuu minun iloista ja kuka tukee kun itken.

Miehen tulee olla asiallinen ja aikuinen, vaikka omaisikin lapsenomaisen hassuttelupuolen. Jonkunlainen järki, aikuismaisuus, elämässä eteneminen tms. on oltava.

Kumppanilla pitää olla sisältöä elämässään, ei vain istumista tai makaamista 24/7 kotona. Toki tämä ei koske, jos sattuu jotakin tms. vaan lähtökohtaisesti.

En myöskään halua, että kumppani istuisi jonkun ruudun ääressä aina kotona ollessaan tai että esim. pelaaminen hallitsee elämää.

Haluaisin, että kumppani ehdottaa myös omatoimisesti jotakin jota voisimme yhdessä tehdä.

Pitää haluta tulevaisuudelta samoja asioita kuin minä.

Ei saa olla jatkuvasti negatiivinen. Se pilaisi varmasti minunkin päivää.

Haluan intiimejähetkiä suhteellisen usein, molempia miellyttävästi.

Haluan aina joskus seikkailla, mökkeillä, nähdä maailmaa… En halua tylsää miestä.

Kumppanilla pitää olla hallinnassa rahan käyttö. Ei tarvitse tienata paljon, mutta se mitä tienaa pitää osata käyttää järkevästi.

Haluan kuulla kumppanilta kehuja ja kannustusta, aiheesta.

Muutenkin asioista pitää pystyä keskustelemaan oli ne sitten hyviä tai huonoja. Rauhallisesti, ilman turhaa riitelyä ja huutoa.

Haluan pelata paljon lautapelejä.

Kaipaisin sitä, että ollaan valmiita kokeilemaan uutta esim. ruoan suhteen.

Tulee toimeen ihmisten kanssa, etenkin läheisteni, on kiltti ja ystävällinen.

Osoittaa sen teoin ja sanoin kuinka paljon merkitsen. Ilmapiiri kotona on iso juttu.

Kaipaan varmuutta suhteeseen.

Toiselle ei saa sanoa rumasti tai haukkua edes riidellessä.

On kivaa, jos toista huomioi arjessa ”Jos teen näin niin tiedän, että toinen ilahtuu” ajatuksella, vaikka se ei olisi itselle niin merkityksellinen asia.

Haluan, että voimme tehdä toisemme onnelliseksi ja tuoda ne toisen parhaat puolet esiin.

Kumppani ottaa syleilyyn omasta tahdostaan, ilman pyytämistä.

On joku yhteinen kiinnostuksen kohde/harrastus.

On jotenkin edes samanlaisen arvot ja elämänrytmi.

Haluan käydä syvällisiä keskusteluja elämästä, unelmista, tunteista.

Haluan miehen kertovan avoimesti tunteistaan ilman tivaamista tai että kaikkeen vastaus on ” ihan sama” tai ”en tiedä”.

Kumppanin tulisi tuoksua ihanalta, olla lämmin ja pystyy antamaan isoja halauksia.

Haluan mennä nukkumaan ja herätä aika usein samaan aikaan.

Voin sanoa mitä vain, ilman että siitä seuraa välitön arvostelu negatiiviseen sävyyn.

Haluan miehen, joka tulee toimeen lasten kanssa ja haluaa niitä itsekin.

Haluan myös sitä, että minulle annetaan omaa aikaa aina silloin tällöin.

Kumppanin olisi hyvä ymmärtää myös minun outoja juttuja, kuten suurta intoa puhua tunteista, sitä että unohtelen helposti asioita, sitä että käyn monta kertaa läpi ennen kotoa lähtöä onko minulla mukana kaikki tarpeellinen, sitä että juhlapyhät on mulle aika iso juttu…

Haluan, että kumppani ymmärtää mun menneisyyden vaikutuksen nykyhetkeen.

rakkaus3

No tulipa pitkä lista ja totuushan on, että sitä voisi jatkaa vaikka kuinka! Ja toki se miten toivon toisen käyttäytyvän tms. pyrin toimimaan itsekin sen mukaan. Tämä lista ei silti tarkoita sitä, että oon todella tarkka ja haluan kaiken olevan täydellistä. En nyt sano moniko näistä tarkalleen toteutuu nykyisessä suhteessani, mutta esim. syvällisiä keskusteluja voisi olla minusta enemmän. Koska mä olen niin kova puhumaan 😀 Nämä on toiveita, ei välttämättömyyksiä. Jos kumppani olisi sellainen, että suurin osa näistä asioista ei toteudu, alkaisin punnitsemaan asioita.

Kuka tietää voisiko kaiken saada, voisiko kaikki olla just eikä melkein jonkun kanssa? Mutta täytyy sanoa, että itse en lähde metsästämään sitä miestä, joka täyttää näistä toiveista kaiken, niitä syvällisiä keskusteluja myöten. Siinähän saattaisi mennä koko elämä. Nykyinen kumppani on sen verran lähellä omia toiveita, että siitä en halua luopua ❤

Oletko itse pohtinut tätä asiaa tai saiko tämä ajatukset hyrräämään? Näiden miettiminen voi tuoda esiin valtavaa kiitollisuutta, jonka ehkä arjessa unohtaa. Tai sitten se pistää miettimään, onko tämä todella sitä mitä haluan?

Muistakaa: oli asia mikä vain, olkaa rehellisiä itsellenne ja kertokaa se toiselle ❤ -Krista

rakkaus6

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s