Puhutaan seksistä

Yhteistyössä Amor.fi

Tässä on ehkä yksi kiinnostavimmista aiheista monien mielestä. Seksi ja ihmissuhteet ovat kiinnostaneet minua jo pitkään ja voinen tässä paljastaa, että haaveenani on myös seksuaalineuvojan opinnot. Ihmissuhteissa ei ole kyse vain seksistä eikä seksissä ole kyse vain ihmissuhteista. En jaa yksityiskohtia omasta elämästäni, mutta en usko sen olevan yllätys, että harrastan seksiä ja nautin myös siitä. Muuten en ehkä kirjoittaisi aiheesta postausta.

Olen saanut muutamia kysymyksiä liittyen tähän aiheeseen ja voisin niitä hieman avata tässä. En kutsuisi seksielämääni vilkkaaksi, sitä se ei ole koskaan ollut. Seksikumppaneiden määrä on aika äkkiä laskettu ja se, kuinka monen kanssa seksi on ollut oikeasti hyvää, vielä nopeammin. Olenkin saanut paljon kysymyksiä siitä, että olen näin nuori (22) ja ollut jo kolme vuotta kihloissa: olenko varmasti saanut kokea tarpeeksi monta eri seksikumppania? Vaikea vastata, toisaalta toivoisin, että olisi enemmänkin kokemusta, mutta sitten taas ei kai sillä ole väliä? Elämääni on mahtunut muutama tapaus, jotka hyviä esimerkkejä siitä mitä ei tulisi tehdä. Sitten taas on ollut pari parempaa tapausta, joista on jäänyt hyviä muistoja ja olen päässyt kokeilemaan kaikenlaista. Se, että on vähän seksikumppaneita tai että seksiä on harvemmin, ei tarkoita, että ei olisi kokenut mitään.

En kadu mitään, toki joistakin asioista en halua enää puhua. Elämäni kaksi parisuhdetta, joista toinen parhaillaan on käynnissä, ovat näyttäneet minulle hyvin erilaiset puolet siitä mitä seksi parisuhteessa voi olla. En sanoisi, että se oli kummassakaan juuri minun toiveitteni mukaan täydellistä. Haluan miellyttää paljon toista osapuolta, seksiin kuuluu kompromisseja, epäonnistumisiakin. Seksiin vaikuttaa vahvasti se kuka on se toinen osapuoli.

Mietin joskus, onko olemassa ihmistä kuka täysin toteuttaa toiveeni, jonka kanssa kaikki on aina juuri niin kuin haluan? Tuskin. Tämä ei tarkoita, että seksikumppanini olisivat olleet huonoja. Me olemme olleet vain erilaisia toiveilta ja haluiltamme. Ja se on ihan okei, sen kanssa pitää vaan tulla toimeen. Enkä todellakaan aio etsiä sitä kenen kanssa KAIKKI elämässä natsaa ihan 100%.

amor9

Seksi on siitä mielenkiintoinen aihe, että se miellyttää monia, sillä rehvastellaan, kehutaan ja siitä haaveillaan. Silti se on asia, joka on vähän vieras, siitä ei monesti puhuta tosissaan kuin parhaille ystäville. Pahoittelut lievästä yleistyksestä. Kun aloin kirjoittamaan tätä tekstiä, mietin että kannattaako se? Kyse on seksistä, minun omasta ja hyvin intiimistä asiasta. Toisaalta taas se on hyvin luonnollinen asia. Ehkä tunne siitä pystynkö puhumaan tästä, johtui siitä, että se ei kuulu arkisiin puheisiin. Koska olet viimeksi nähnyt somessa jonkun puhuvan seksistä? Koska joku on viimeksi puhunut siitä työpaikalla tai harrastuksissa?

Seksi on parisuhteissa usein hyvin merkittävää. Se on iso asia myös meidän hyvinvoinnille. Siitä pitäisi puhua ehdottomasti enemmän.

Niin siitä, kuinka paljon haluaa seksiä tai kuinka vähän sitä kaipaa. Jälleen, olemme kaikki erilaisia eikä toisen toiveet tai ajatukset ole sen parempia kuin toisen.

Monet sanovat, että seksi on parisuhteen ankkuri tai merkittävin voima. Olen itse ehkä eri mieltä, on monta asiaa mitkä merkitsevät enemmän kuin seksi. Toki se on kuitenkin asia, jonka tulisi luonnistua parisuhteessa. Kahden ihmisen erilaiset mieltymykset voivat olla todella iso haaste, mutta en sanoisi mitään heti mahdottomaksi. Seksi on myös asia, jota pitää yrittää, siitä pitää puhua eikä vain tehdä. 

Seksin onnistuminen ei tarkoita minusta sitä, että joka kerta molemmat osapuolet saavat orgasmin molempia kiihottaneesta pitkästä toiminnasta. Minun mielestä seksin onnistumisessa on kyse siitä, miten seksi näkyy ja vaikuttaa muussa suhteessa ja kuinka tyytyväisiä molemmat ovat. Seksiin ei mielestäni aina kuulu orgasmit, mielihyvää voi olla ilmankin. On tärkeää kuitenkin, että sitä mielihyvää, ajoittain orgasmeja, on molemmilla osapuolilla. Se ei riitä, että vain toisen toiveita ja haluja täytetään. Se voi olla tarpeeksi ehkä satunnaisissa yhden illan jutuissa, mutta ei parisuhteessa. Enkä taaskaan puhu siitä, että molempien tulee saavuttaa se hekuman loppuhuipennus joka kerta. Vaan puhun seksistä pitkällä aikavälillä, että se on molempia osapuolia kunnioittavaa ja miellyttävää. Jokainen saa joskus jotakin eikä joudu tekemään täysin vasten tahtoaan mitään.

Ulkopuolisen on vaikea sanoa muiden seksielämästä mitään. Eikä se kenellekkään mulle kuulukaan. Ainoastaan sinä itse tiedät mitä haluat ja toteutuuko se? Tätä asiaa onkin välillä hyvä kysyä itseltä. Nykyään puhuttaa paljon se, että halut eivät kohtaa. Toinen ei saa läheskään niin paljon huomiota kuin haluaisi ja se johtaa riitoihin, joskus myös pettämiseen. On mielenkiintoista lukea seksistä parisuhteissa netistä. On kuitenkin harmi, miten yleistä on, että jos toinen ei anna, on lupa hakea tyydytystä muualta ”Jos et anna niin menen naapuriin!” ajatuksella. Ymmärrän, että voi olla isokin haaste, jos halut eivät kohtaa. Mietin silti moniko koittaa ensin selvittää asiaa, keskustella niistä ennen kuin riidellään, huudetaan, syytetään haluttomampaa osapuolta tai mennään panemaan muita.

Keskustelkaa, älä laita omia tunteita syrjään, mutta älä myöskään heti etsi sitä syyllistä tai osoita sormella toista ”sun vika”.

Haluttomuuteen, kun voi olla monia syitä. Lisäksi ei pitäisi olla mikään ihmetyksen aihe, jos jollekin riittää seksi muutaman kerran kuusta, me olemme kaikki erilaisia. Se ei tarkoita, että tilanne on vain hyväksyttävä. Niin kuin muutenkin, parisuhteessa tulisi voida keskustella tällaisista asioista ja hakea molempia miellyttäviä ratkaisuja. Toista ei kuitenkaan voi pakottaa seksiin, sen antaminen kumppanille ei ole velvollisuus. Mutta toisen ei myöskään tulisi luopua omista haluistaan ja tarpeistaan.

Toinen mielenkiintoinen kysymys on: harrastatko seksiä miellyttääksesi itseäsi vai toista? Tätä kysymystä on hyvin haasteellista avata tässä, mutta oma vastauksesi ehkä paljastaa sinulle jotakin. Minä vastaan molemmat: haluan täyttää omat tarpeeni, mutta kuten muutenkin parisuhteessa, haluan tehdä hyvää myös toiselle. Olen todella harvoin itsekäs seksin suhteen, kuuntelen ja kunnioitan aina toisen toiveita. Toiselle annetusta mielihyvästä saa iloa myös itselle.

Myönnän, olen aika kokeilunhaluinen ihminen mitä tulee seksiin. Joskus on kivaa pikaisesti ilman esileikkejä hoitaa homma, mutta joskus sitä kaipaa enemmän. Haluaa kenties kokeilla jotakin uutta. Seksissä ei ole yleispäteviä sääntöjä; jokaisessa parisuhteessa on omansa. Toteutetaanko niitä meille tuttuja ja turvallisia asioita vai rohkenemmeko joskus kokeilla jotakin uutta? Kummatkin ovat hyväksyttyjä, tärkeintä, että osapuolet ovat tyytyväisiä päätökseen.

Se, että elävöittää seksiä ei tarkoita, että seksi olisi huonoa. Jotkut sanovat, että seksilelut ja -pelit ovat käytössä heillä keillä ei homma muuten toimi. Olen samaa ja eri mieltä. Joskus homma ei ehkä oikeasti toimi, tarvitaan jotakin uutta ja sitten asiat alkaakin luistamaan. Joskus taas seksi voi olla aivan mahtavaa, mutta halutaan silti kokeilla jotakin uutta. Meiltä löytyy kotoa pieni puuhalaatikko ihan vain sen vuoksi, että joskus on hauskaa ja mielenkiintoista kokeilla jotakin uutta.

Kuten sanoin aiemmin, olen pitkään ollut kiinnostunut parisuhteista ja seksistä. Seksi on ollut osa mun elämää noin viisi vuotta ja erilaiset tuotteet on ollut mukana enemmän tai vähemmän.

amor13
Karkkiyllätys on aina plussaa!
amor14
Tällaisia tuotteita saimme kokeiluun (Amor.fi)

Ruskeasta purkista, hierontavoiteesta, oli jo esittely edellisessä postauksessa. Siellä puhuttiin kosketuksesta ja jaoin kolme harjoitusta parisuhteeseen. Voit lukea sen täältä

Hetken aikaa olemme tutustuneet muutamiin tuotteisiin, joilla piristimme meidän seksielämää. Kaikki eivät ehkä tulleet jäädäkseen, mutta osa kyllä. Näiden kanssa parasta on se, että jo heti paketin saapuessa molemmat haluavat tutustua sisältöön, yhdessä tutkitaan ja hassutellaan mitäs nämä ovat. Näin meilläkin kävi tämän paketin saapuessa. Sitten myöhemmin yksi kerrallaan tutustuimme näihin tuotteisiin.

Sanotaan heti alkuun, että saatavilla on vaikka ja mitä! Asioille voi aina antaa mahdollisuuden, mutta jos ei tykkää niin ei tykkää. Kokeilemalla voi löytää kuitenkin itselleen tai parisuhteeseen uutta säpinää. On hyvä myös muistaa, että tuotteita on niin monia: toiset hyvinkin helposti lähestyttäviä ja toiset taas vaativat enemmän rohkeutta.

amor.jpg

Tämä oli yksi suosikeista! Liukkari on monesti hyvin tarpeellinen ja tämä on ehdottomasti paras mitä olen kokeillut. Vihaan tahmeaa ja limaista koostumusta, tämä taas oli todella huippu! Vaikka kyse onkin vain liukkarista, kannattaa kokeilla mikä itselle sopii parhaiten. Hajusteeton ja mauton luonnollinen vesipohjainen liukuvoide. Vaihtoehtoja näissäkin on ihan valtavasti. Väittäisin kuitenkin, että tämä sopii jokaiselle.

Suoraan tuotteeseen: Vesipohjainen liukuvoide

amor6.jpg

Tämä taas on liukkari täynnä makua ja tuoksua! Mun mielestä tämä sopii paremmin suuseksiin kuin tavalliseen yhdyntään. Aina ei tule näitä käytettyä, mutta nämä tuo joskus jotakin uutta intiimihetkiin. Myöskin vesipohjainen eli hyvä koostumus ja näitä jälkiruokamakuja on viisi erilaista. Inhoan makukondomeja, mutta tämä liukkari on aika jees!

Suoraan tuotteeseen: Makuliukuvoide

amor4.jpg

Mä rakastan erilaisia pelejä! Myös sellaisia erotiikkapelejä. Lautapelit ovat tuttu juttu, noppia en ole aiemmin kokeillut. Paketissa tuli mukana siis kolme noppaa ja jokaiseen omat tarrat: paikka, tapa ja kohta kehossa. Tarroista sai sitten itse valita miellyttävimmät kiinnitettäviksi noppiin. En itse pitänyt paikkanopasta, koska se ei meidän ympäristössä toiminut, mutta kaksi muuta oli ihan mielenkiintoisia. Sopii esileikkiin hyvin sekä aloittelijoille, koska ei ole peli rohkeimmasta päästä.

Suoraan tuotteeseen: Lemmennopat

amor10amor5

Tämä muna oli jotain ihan uutta! Tämä on tarkoitettu lähinnä miehille, toki voihan tätä naisetkin käyttää miestä varten. Ennen paketin avausta, tuote näyttää sille kuin ensimmäisessä kuvassa. Sitten sieltä paljastuu muovinen ihan kuin yllätysmuna. Tämän jälkeen sieltä tulee esiin pehmeä, ulkoa sileä, mutta sisältä kuvioitu muna. Kuulostaa erikoiselle? Mun mielestä tämä oli kiehtovin kaikista, vaikka ei olekaan mulle suunniteltu! Kyseessä on siis taskukokoinen masturbaattori miehille. Oli pakko tutustua näihin lisää ja näitä löytyy useammalla erilaisella sisäkuviolla. Palautteeksi tuli, että oli tykätty, erikoinen, mutta miellyttävä ja menee jatkoon. Käytännössä tämä vain vedetään peniksen päälle liukuvoiteen kera ja ryhdytään toimeen. Venyy paljon ja voi käyttää uudelleen.

Suoraan tuotteeseen: Masturbaattori

 

amor3.jpg

Emme saaneet mitään isoja tuotteita, vaan näppäriä ja suosituimpia. Tässä huulipunavibraattori. On aikalailla huulipunan kokoinen ja näköinen, helppo piilottaa siis. Ensin ajattelin, että onko tästä mihinkään, mutta yllätyin positiivisesti! Niin pieneksi tuotteeksi ajaa hyvin asiansa. Kokonsa ja muotonsa puolesta ainakin itselle todella toimiva. Mukana tuli paristot ja tuotteessa on neljä eri toimintoa. Tämä oli oma henkilökohtainen suosikkini heti ensimmäisen liukuvoiteen jälkeen! Mun mielestä hyvä tuote tutustua vibraattoreiden maailmaan.

Suoraan tuotteeseen: Huulipunavibra

 

amor2.jpg

Tämä ajaa lähes saman asian kuin edellinen, mutta on isompi ja useammalla toiminnalla. Muoto on sellainen, joka näyttää kivalle, mutta itsellä ei ehkä toiminut käytännössä. Ei se huono ollut, mutta huulipuna vei voiton! Ehkä yksinkertaiset tuotteet ovat enemmän minun juttu? Mutta muilta olen kuullut tästä paljon hyvää. Jälleen, me olemme kaikki erilaisia.

Suoraan tuotteeseen: Pupuvibraattori

Jos jotain pitää eniten suositella näistä niin hajusteeton liukuvoide, huulipunavibra ja miesten masturbaattori! Sopivan kätevät, helpot, yksinkertaiset, mutta toimivat tuotteet. Olin ajatellut, että linkkaisin tähän vielä muita itseä kiinnostavia tuotteita, mutta verkkokaupassa on niin paljon kaikkea, että menkää itse kurkkimaan!

Verkkokaupan lisäksi yritys tarjoaa myös Mielihyväkutsuja eli kotiesittelyjä. Niistä voi lukea lisää täältä.

Ei hoppuilla vielä, yksi tärkeä asia jäljellä eli ALEKOODI ❤ Tarjoamme teille kaikkiin tuotteisiin -20% koodilla: RE2018 ja se on voimassa 28.2 asti.

Tilaa itselle tai valitkaa yhdessä jotakin tuttua tai uutta kokeiluun! Kannattaa kurkkia kauppaan, siellä on paljon kaikenlaista: liukuvoiteet, hieronta, hygienia, vibraattorit, dildot, tuotepaketteja, alusasuja… Ihania shoppailuhetkiä! Taidan itsekin tilata jotakin…

Pitkä postaus ja paljon asiaa. Seksi on iso juttu, yksilölle ja parisuhteessa. Tiedä mitä haluat, kunnioita itseäsi ja toista sekä nauttikaa omalla tavallanne ❤ -Krista

 

amor8

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s