Ihmisten välinen kosketus

Yhteistyössä Amor.fi

Olen pidempään pohtinut voinko puhua kosketuksesta ja seksistä? Ne ovat aiheita, jotka ovat kiinnostaneet aina. Tosin niistä hihittelyistä ja pinnallisista ihmissuhteista on päästy syvällisemmälle tasolle tutkimaan itseä: sitä kuka olen, mitä haluan, mitä toinen haluaa minusta ja mitä voimme yhdessä olla.

Miksi en voisi puhua näistä teemoista? Koska niistä puhutaan muutenkin niin vähän tai kenties koska ne ovat hyvin henkilökohtaisia? Päätin kuitenkin avata näitä asioita teille muille. Se ei tarkoita, että minun täytyy paljastaa itsestäni kaikki asiat tai että seuraavat postaukset ovat jotenkin hävyttömiä ja rivoja. Puhutaan asiallisesti tärkeistä jutuista.

Sunnuntaina siirrytään seksiin, mutta puhutaan ensin kosketuksesta. Se voi muuten olla ihan yhtä ihanaa tai jopa ihanempaa kuin itse yhdyntä.

Olen aina pitänyt siitä, että joku koskettaa. Tässä en puhu vain seksuaalissävytteisestä kosketuksesta vaan kaikesta. Muutaman vuoden aikana omat tarpeeni kosketuksen kokemuksen suhteen ovat muuttuneet. Kosketus ja sen tarve elää ja muuttuu. Se on iso osa elämää, vaikkakin se on ehkä asia johon ei kiinnitä hirveästi huomiota. Tai minusta tuntuu, ettei ihmiset kiinnitä siihen paljoa huomiota: kosketamme tietyllä tavalla lähes automaattisesti tiettyjä ihmisiä. Se on elämän automaatio, ilman sen ihmeellisempää panostusta.

Meistä jokainen on erilainen ja kosketus on toisille mielekkäämpää kuin toisille. Tärkeintä onkin tietää mitä minä itse kaipaan, mistä minä pidän ja minkälaisissa hetkissä.

Kosketus yleisesti luo valtavasti hyvää oloa. Oli kyseessä sitten minkälainen hetki vain: iho iholla tuntuu monista hyvälle. On harmillista, että yhä useammin kosketamme enemmän koneita ja puhelimia kuin kumppaniamme. Emme käperry iltaisin toisen kainaloon vaan selailemme omaa puhelintamme. Aikaa ei ole kiireisessä ja uuvuttavassa elämässä toiselle, pysymme etäällä.

Monestiko tällä viikolla olet koskettanut toista? Kuinka montaa ihmistä?

Tästä asiasta voisi puhua paljon, mutta keskityn enemmän siihen, kuinka kosketus näkyy parisuhteessa. Kosketus tuo paljon hyvää: rentouttaa, poistaa stressiä, tuo ihmisiä yhteen, vähentää ärtyneisyyttä. Kosketus on voimakasta viestintää. Kuten jokainen parisuhde on erilainen, siinä esiintyvä kosketuskin on parisuhteen osapuolten näköistä. Mutta kuinka usein parisuhteessa puhutaan tästä asiasta? Tiedetäänkö me oikeasti minkälaista kosketusta toinen kaipaa? Ei kannata ainakaan vain olettaa, me olemme kaikki erilaisia. Osataanko me itse edes pyytää sitä? Tiedetäänkö me itse mistä pidämme?

Minä pidän kosketuksesta, oli se sitten seksuaalista tai ei. Kotona rakastan ihan yhtä lailla sitä, että jaetaan pitkiä halauksia, nopeita pusuja, silityksiä, paijaamista kuten myös intiimimpiä hetkiä. Toinen rakkaudesta annettu kosketus ei ole toista parempi, kaikki on toivottua. Nykyisen parisuhteen myötä olenkin oppinut kuinka paljon päivittäinen, toisten mielestä ehkä jatkuva kyhnääminen, on ihanaa. Ehkä johtuu siitä, että Jukka tuntee samoin. Tykätään paljon samanlaisesta läheisyydestä: halauksista, pusuista ja paijaamisesta. Tällainen kosketus oli toki myös aika harvinaista aiemmin, joten en ehkä osannutkaan kaivata sitä. Olin tottunut vain siihen kosketukseen, jossa toinen tarraa himoissaan rinnasta kiinni ja mikä johtaa pidemmälle. Nyt olen ymmärtänyt kosketuksen useat puolet.

Kosketus2.jpg

Kun olen poissa kotoa, huomaan hyvin nopeasti, että kukaan ei ole vierellä koskettamassa. Kaipaan sitä, että joku on saatavilla, kun haluan halia tai vaihtaa pusuja. Ystäväni nauravat minulle, kun tartun heitä yllättäen pikkurillistä kiinni, kun kaipaan ihmistä vierelle. Sitä ihon koskettamista. Se ei ole tahallinen teko, vaan se vain tapahtuu.

Uskon, että monet ihmiset eivät saa tarpeeksi kosketusta kaipaukseensa nähden. Joskus luin jostakin, että yksi syy minkä vuoksi ihmiset menevät hierojalle tai nauttivat kampaamon hiusten pesusta on, että siten saa kosketusta. Ilman mitään vaatimuksia ja seurauksia. Toki siitä varmasti nauttii muutenkin. Mutta silti, onko todella niin, että kosketus on asia josta ei puhuta ja johon ei tartuta tarpeeksi? Kosketammeko toisiamme liikaa, liian vähän vai sopivasti? Siihen ei toki pysty vastaamaan kuin jokainen omalta kohdaltaan.

Parisuhteessa minun mielestä yksi iso asia on läheisyys. Enkä missään nimessä tarkoita sillä vain seksiä. Joskus seksi saattaa olla liian iso kosketuksen muoto eikä se tunnukaan hyvälle. Ihminen kaipaakin jo jotakin syvällisempää, iholla ja sydämessään. Läheisyys tuo itselle turvallisen olon, kokemuksen siitä, että joku välittää ja hyväksyy minut juuri tällaisena kuin olen. Läheisyys ja kosketus on arjen pieni suuri ilo, joka antaa niin paljon. Yksi isoimmista pelastuksista on olla toisen sylissä. Yksi isoimmista nautinnoista on maata sohvalla, kun toinen silittää selkää.

Kosketuksen ei tarvitse olla aina asia, joka johtaa seksiin. Se voi olla pientä tai isoa ihan sellaisenaan, yksin ilman mitään intiimiä loppuhuipennusta. Meidän oma historia muokkaa paljon sitä mitä kaipaamme ja mitä annamme, toki niihin ei tarvitse jäädä loukkuun vaan tätäkin asiaa voi työstää. Parisuhteessa oleellista on tuntea itsensä, kuunnella toista ja luoda juuri meille sopivat tavat koskettaa.

 

Harjoitukset:

1. Keskustele kumppanisi kanssa mistä te pidätte yksilöinä: minkälaisesta kosketuksesta sinä pidät? Entä kumppanisi? Nyt on aika esittää toiveita tai kertoa jos kumppani tekee jotakin epämiellyttävää. Keskustelkaa niin ihan tavallisista kosketuksista kuin seksuaalisista.

2. Huomioi enemmän kumppaniasi arjessa. Lisää arkeen niitä pieniä hetkiä, jolloin kosketat toista: aamuhalaus, pusu poskelle työpäivän jälkeen, reiden silitys sohvalla iltaisin. Siten kuten TE tykkäätte.

3. Ottakaa aikaa toisillenne. Oletteko ikinä tuottaneet toisillenne hyvää pelkällä kosketuksella, joka ei kohdistu intiimialueisiin? Sellaista kosketusta, joka kestää kauan. Joskus tuntuu aivan upealta olla lähellä toista, viettää tunti sängyssä ja vain koskettaa. Ei intiimialueita eikä seksiä. Kuulostaako tylsälle? Ei välttämättä ole sitä, suosittelen kokeilemaan. Sillekin voi antautua, antaa hetken viedä ja koskettaa voi monesta paikasta monella tapaa ilman intiimialueisiin kajoamista. Tunnelmaa kannattaa lisätä esim. kynttilöillä, musiikilla ja/tai tuoksu-öljyllä.

Kosketus.jpg

Ylläoleva tuote on lämmittävä syötävä hierontavoide ja edellisessä harjoituksessa (3) me käytimme tätä. Harjoituksen voi tehdä ilman mitään apuja sekä vaatteet päällä, mekin olemme niin tehneet, mutta joskus on kiva saada jotakin ekstraa 😉

Tuote on vegaaninen eikä tahraa, maistui ja tuoksui todellakin suolaiselle kinuskille! NAM, oma suosikki. Tätä voi käyttää yksinään, mutta sekoitimme sitä ihon isommille kohdille manteliöljyn kanssa. Ihana tuoksu toista hieroessa ja kun tunnelma tiivistyy, voi tuotetta nuolla pois toisen vartalolta! Tuote myös kuumenee, kun siihen puhaltaa mikä tuntui hyvin kiehtovalle.

Suoraan tuotteeseen: Hierontavoide

Sunnuntaina puhumme lisää seksistä ja esittelen teille myös muita tuotteita. Lisäksi on luvassa arvontaa sekä alekoodi, joten pysykää kuulolla.

Tämä aihe herättää paljon ajatuksia ja voi olla, että jatkan näissä teemoissa myös ensi viikon. Pari uutta postaus ideaa, ajatusten vaihtoa teidän kanssa, tuli jo mieleeni. Toivon, että ette ihmettele näitä teemoja. Ne kuuluvat elämään ja näistä on ihan ok, jopa suotavaa puhua.

Kysyin instagramissa monenko mielestä kosketus ja seksi ovat aiheina sopimattomia: 98% sanoi, että ei ole. Hienoa! Jään innolla odottamaan jos nämä aiheet synnyttävät mielenkiintoisia keskusteluja.

Kaikista oleellisinta on ymmärtää se, että me olemme kaikki erilaisia ja kosketuksen kaipuu on täysin sallittua. Kosketus on yksi asia, johon voi kiinnittää enemmän huomiota omassa arjessa ja hyvinvoinnissa. Kosketa itseäsi siten kuten haluat. Muista kuunnella toisen toiveita äläkä oleta, vaan kysy. Kunnioita toisen haluja. Muista myös se mistä itse pidät ja kerro se toiselle ❤ -Krista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s