Itsevarma ja seksikäs

Se on selvää, että jokaisella on oma käsitys siitä mikä on seksikästä ja mikä taas ei. Se on myös varmaa, että ei ole siis yhtä oikeaa mittaria kuvaamaan sitä kuka on seksikäs ja kuka ei. Se on myös totta, että kaikista eniten määrittää se kuinka itse koet itsesi.

Jos laittaisi tuhat ihmistä riviin ja kysyisi minkälainen ihminen teidän mielestä on seksikäs, mielikuvat olisivat varmasti hyvin erilaisia.

Olen tässä reilun vuoden ajan pohtinut paljon seksikkyyttä, lähinnä omaani. On hyvin harvassa ne kerrat, kun olen ajatellut olevani seksikäs. Vuosia mietin sitä, että seksikäs on nainen, jolla on tumma pitkä tukka, kapea vyötärö, muhkeat pakarat, leveä hymy, viettelevä katse sekä suuret ja terhakat rinnat. En kokenut itseäni seksikkääksi, koska en sovi tuohon omaan mielikuvaani. En sovi vieläkään, mutta silti pidän silloin tällöin itseäni seksikkäänä. Miten?

Koska ymmärsin, että seksikkyys ei ole vain ulkoisia asioita. En valehtele, on mullakin omat mieltymykseni esim. sen suhteen minkä koen miesten vartaloissa seksikkäänä tai mitkä asiat saisivat seksikkyyden kokemuksen vahvistumaan omalla kohdallani. Mutta seksikkyys on muutakin! Kaikki lähtee itsevarmuudesta, asenteesta, siitä kuinka kantaa itsensä ja kuinka sinut on itsensä kanssa. Mullahan ei ollut näitäkään aiemmin, joten ei ihme, että en kokenut itseäni seksikkääksi.

seksikkyys 3seksikkyys

Hyvin harvoin koin oloni itsevarmaksi, rohkeaksi ja itsensä hyväksyminen oli hyvin haasteellista. Nyt nämä asiat ovat muuttuneet ja kokemus omasta seksikkyydestä on vahvistunut.

En silti koe itseäni todella seksikkäänä, itsevarmana kylläkin. Olin kylvänyt niin syvälle sen ajatuksen koskien omaa vartaloani, että jos en ole tämän näköinen, en myöskään ole seksikäs. Aina välillä sitä jää itsekin loukkuun omiin ”puutteisiin”: venymäarpiin, selluliittiin, ylipainoon… ja ajatus siitä, että olisin seksikäs on aika kaukana.

Toisaalta, tarviiko minun kokea oloani seksikkääksi? Ei välttämättä, kunhan se ei tarkoita sitä, että pitäisin itseäni sen vuoksi huonona tai riittämättömänä. Hyväksyn itseni aika hyvin juuri tällaisena kuin olen, toki minullakin huonoja päiviä, ja uskon, että se riittää. En tiedä ymmärtääkö kukaan muu mitä tällä haen. Hyväksyn siis itseni tällaisena kuin olen, mutta en silti koe kovin usein itseäni seksikkääksi? Juuri näin.

Katson usein muiden naisten kuvia ja ajattelen, että wau miten upea ja seksikäs nainen! Olen ajatellut näin hyvin erinäköisistä naisista, mutta heitä yhdisti yksi asia: itsevarmuus. He näyttivät siltä, että he nauttivat omasta kehostaan, he pitävät itsestään ja ovat rohkeita.

Itsevarmuus ja seksikkyys kulkevat paljon käsi kädessä, mutta itsevarmuus ei minusta tarkoita automaattisesti seksikkyyden kokemusta. Vai onko se niin vain itseni kohdalla? Koetko sinä olevasi itsevarma, mutta et silti näe itseäsi kovin usein seksikkäänä? Olisi mielenkiintoista kuulla muidenkin ajatuksia.

seksikkyys4.jpg

Itsevarmuus on minulle sitä, että tunnen oloni hyväksi. Minua ei hävetä tai pelota, uskallan olla rohkea ja toteuttaa itseäni.

Seksikkyys on asia, pieni hetki, joka joskus tulee esiin. Itsevarma saatan olla viikkoja putkeen.

Omaan itsevarmuuteen sekä seksikkyyden kokemukseen on vaikuttanut tämä elämäntapamuutos ja kehon muuttuminen. Kyllä keho vaikuttaa omaan kokemukseen itsestäni ja täten itsevarmuuteeni. Mutta onko se mikään ihme, kun kehoni oli se asia mihin monet muut ja täten minä kiinnitin huomion aiemmin? Mutta tässä muutamassa vuodessa on työstetty myös paljon sitä sisäistä puhetta ja suhdetta itseen. Olen henkisesti vahvempi, varmempi ja hyväksyvämpi kuin aiemmin. Vaikka edelleen on ylipainoa, selluliittia, arpia… hyväksyn itseni tällaisena kuin olen. Jos nyt joku sanoo minulle rumasti, se ei tunnu enää niin pahalta.

Koin, että ylipaino teki minusta huonomman ja rumemman ihmisen. Kuulin siltä henkilöltä, joka muutamaa päivää aiemmin vannotti rakkauttaan ensimmäistä kertaa, sanat ”Olet niin epäseksikäs kiloinesi.” Se oli aika kova paikka.

En ole koskaan aiemmin ollut järin itsevarma ja se on vaatinut paljon työtä. Kokemus seksikkyydestä on satunnaista, mutta kuitenkin inho on poissa. En halua taistella itseäni vastaan vihaamalla itseäni. Jos jonkun tässä maailmassa kuuluu tukea minua kaikessa, se on minä itse. Minä en saa olla se, joka lyttää ja pahentaa tilannetta.

Älä säkään tee niin itsellesi. Muista, että itsevarmuus ja seksikkyys ovat sinun omia kokemuksia ja tunteita. Ne lähtevät sinun sisältäsi eikä ulkoisista asioista ❤ -Krista

seksikkyys5.jpg

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Itsevarma ja seksikäs

 1. Itsevarmuus ja seksikkyys paistaa kyllä tuosta ekasta kasvokuvasta ja SELKEÄSTI! En tiedä tuntemuksiasi kuvan otto hetkellä, mutta näytät seksikkäältä ja kuvasta saa sellaisen vaikutelman, että tunnet olosi itsevarmaksi. Go girl! Mikään ei ole niin ihanaa, kuin huomata, että samanlaisten asioiden kanssa painii jossain joku muukin minun lisäkseni! En ole ainut ja outo 😅

  Tykkää

  1. Voi kiitos! Kuvat on otettu vaan ihan pikaisesti kotona, ei siis mitenkään erityisen ihmeellinen tunne niissä, mutta kai sitä osasi jotenkin eläytyä tilanteeseen 🙂 Ja et varmasti ole ainoa! Olen saanut paljon viestejä tähänkin aiheeseen ja voin vakuuttaa, että näitä pohtii moni muukin. Ihanaa viikkoa! -Krista

   Tykkää

 2. Olet kaunis,vahva, voimakas ja seksikäs nainen, Krista! 😊 Olet todella kaunis, sinun blogista olen saanut voimaa omaan epävarmuuteen. Tosi hyvä blogi sinulla! Kiitos, kun olet jakanut vaikeita asioita, näistä saa voimaa. Paljon kaikkea hyvää sinulle 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s