Uskalla kuvitella itsellesi unelmiesi elämä

Yhteistyössä Unelma Itsestä

Unelmat ovat siitä jännä juttu, että ne ei aina toteudu tai vaativat toteutuakseen todella paljon. Ensimmäinen vaihe on aina löytää se oma unelma sisältään, mitä mä ihan oikeasti haluan? Tämän jälkeen sitä voi lähteä toteuttamaan. Mutta sitten monille tulee haasteeksi se, että ei usko pystyvänsä siihen. Enhän mä nyt voi/osaa/jaksa/kykene…

Mutta tiedätkös? On olemassa vain yksi sinä, jokaisessa meistä on jotain ainutlaatuista. Sinä luot oman elämäsi. Sinulla on mahdollisuus luoda sitä omaa unelmaelämää.

Usein itselle ollaan niin kovin ankaria ja luodaan omasta päästä kaikenlaisia esteitä, vaikka niitä ei oikeasti ole olemassa. Itseä ei osata tukea ja kannustaa, sisäinen puhe on negatiivissävytteinen. Tähän hyvä ajatus, minkä olen valmennuksissakin oppinut, että mitä sanoisit rakkaalle ystävällesi? Jos hänellä olisi unelma niin kuinka kannustaisit häntä toteuttamaan sen? Uskon, että olisit hyvin lämmin, kannustava, rohkaiseva ja läsnä. Ole sitä siis itsellesikin.

Kun se unelma ja usko itseen on löytynyt, unelmaa voi ryhtyä toteuttamaan. Jokainen unelmakin on erilainen eikä niiden toteuttamiselle ole tiettyä kaavaa. Kuitenkin usein ne tarvitsevat aikaa, panostusta sekä uskoa. Vaikka unelma olisi sinun henkilökohtainen, joskus on hyvä jakaa sitä vähän muille. Saada ympäriltä apua ja tukea, jopa neuvoja ja vinkkejä. Tässä kohtaa täytyy sanoa, että kiitos Unelma Itsestä valmentajille siitä, että minun tekemiseen on uskottu alusta asti. Kun joku muukin uskoo, se antaa lisää voimaa.

kirja.jpg

Unelmat syntyvät sydämen tunteesta ja kehittyvät tästä hetkestä huomiseen, ensi viikkoon, ensi kuukauteen, koko elämäksi.

Mulle itselleni unelmien toteutumista auttaa paljon pohtiminen ja ylöskirjoittaminen. Mietin monissa teoissani, oikeastaan joka päivä, että mihin suuntaan olen menossa. Mikä musta tuntuu oikealle. Vaikka pyrin elämään tässä hetkessä, pohdin silti paljon sitä miltä haluan tulevaisuuteni näyttävän. Mikä on sitä mun unelma elämää.

Kun näitä ajatuksia, ideoita ja toiveita tulee niin kirjoitan ylös. Mulla on monia erilaisia vihkoja, joihin laitan muistiin asioita. Vaikka se tunne sisällä säilyykin aina, jotkut hyvät erilaiset ideat saattavat unohtua jos niitä ei laita ylös. Koskaan ei tiedä mitä elämässä tapahtuu, mutta itse tykkään suunnitella ja luonnostella elämääni myös paperille.

Vasta muutaman vuoden olen elänyt tätä uudenlaista elämää elämäntapamuutoksen johdosta. Se on kuitenkin aika lyhyt aika, vasta viimeisen vuoden sisään olen saanut lisää selkeyttä siihen mitä mä haluan elämältä. Unohdin sen mitä muut ihmiset tai yhteiskunta multa odottaa.

Mä haluan luoda just sellaista elämää, joka musta tuntuu hyvälle. En mä elä tätä elämää kenellekkään muulle.

Yksi apu tässä unelmien pohdinnassa sekä ylöskirjoittamisessa on ollut Unelma Vuosi -valmennuskirja. Se on auttanut minua oivaltamaan monia asioita koskien omia unelmia. Se on vienyt mua eteenpäin hyvillä oleellisilla kysymyksillä sekä tehtävillä.

Kyseessä on siis Tuuli Kaunisluonnon kirjoittama kirja, jonka avulla voi luoda sen oman unelmavuoden, oman unelmaelämän. Se todella on kirja koko vuodeksi, se sisältää 12 lukua eri teemoineen. Kirjan läpi huokuu kannustus omaan tekemiseen sekä siihen on mun mielestä kerätty kasaan todella olennaisia teemoja unelmien toteuttamista varten. Kirja esittää sinulle kysymyksiä teemoittain ja antaa mahdollisuuden kirjata omia unelmia ylös. Kaikki lähtee liikkeelle unelmasta. Sun unelmasta.

kirja6.jpg

kirja5.jpg

kirja4.jpg

kirja3.jpg

Kirjaa täyttäessä on tärkeintä olla rehellinen ja avoin itselleen. Ole rohkea ja uskalias. Vaikka et tietäisi tarkalleen omaa unelmaasi aloittaessasi kirjan käytön, se unelma voi selvitä sinulle kirjan avulla.

Kirjasta olisi paljonkin sanottavaa, mutta lopulta se on apuväline hyvin henkilökohtaiselle matkalle. Vaikka käytännössä kirja on samanlainen kaikille, me luomme sille hyvin henkilökohtaisen sisällön. Ihan samoin kuin meillä jokaisella on elämä käynnissä, meillä on kannet, mutta luomme sisällön aivan itse.

Kohta on edessä vuosi 2018. Ei hypätä liian edelle, mutta suosittelen tutkailemaan olisiko tämä hyvä keino aloittaa vuosi 2018. Voisiko tästä kirjasta olla sinulle apua? Kaipaisitko lisää tukea omiin unelmiisi? Minä aion aloittaa kirjan uudelleen taas tammikuussa, uskon että se avautuu taas aivan eri tavalla. Jos kiinnostuit niin kurkkaa täältä.

”Olet paljon enemmän kuin mitä mahdollisesti nyt uskot tai olet paljastanut itsellesi. Meille jokaiselle on paikkamme täällä maailmassa.” -Unelma Vuosi valmennuskirja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s