Unelmien turhuus: eihän kaikista voi tulla jotakin?

Olen viime päivinä jakanut paljon kaikenlaista inffoa siitä mitä mun elämässä tapahtuu, miten ne unelmat menevät eteenpäin ja kuinka suunnitteilla on kaikenlaista. Nämä suunnitelmat on otettu todella innolla vastaan, kiitos siitä! Todella paljon positiivista kommentointia ja kannustusta. Kävin myös muutamia syvällisempiä keskusteluita unelmista ja niiden toteuttamisesta. (Sain luvan tämän näkökulman kertomiseen) Eräs seuraajani pohti paljon sitä kannattaako unelmoida? Etenkin siis jos unelmat on suurempia tai erilaisempia kuin oman asunnon ja lasten hankinta.

Kyseistä henkilöä mietitytti selkeästi juuri se, että eihän kaikista voi tulla jotakin. Ei kaikki voi perustaa menestyvää yritystä, ei jokainen voi olla tunnettu laulaja/näyttelijä/urheilija, ei kaikista voi tulla suosittua sometähteä eikä jokainen voi olla paras siinä mitä tekee.

Mutta eihän kaikki unelmoi tuollaisista asioista? Ja mitä edes tarkoittaa se, että ihminen on jotakin? Silloinko ihminen on jotakin, kun saavuttaa jotakin josta seurauksena on paljon rahaa, valtaa ja kuuluisuutta?

Jos me luovumme unelmista, luovutamme myös itsemme ja elämämme suhteen.

Mutta tottahan se on. Eikai me kaikki voidakaan ollaa parhaita siinä mitä me tehdään? Eikä me kaikki voida olla samanlaisia ja jokaisen unelmat on erilaisia. Jos pohditaan juuri niitä esimerkkejä että joku on presidentti, joku kuuluisa laulaja ja joku tunnetun yrityksen johtaja niin kukaan ei voi tietää kuka sellaiseen yltää. Kaikki ei varmasti noihin asioihin pääse kiinni eivätkä kaikki edes halua. Tärkeintä on tietää mitä itselle tarkoittaa se joksikin tuleminen tai ennemminkin jonain oleminen, me eletään kuitenkin nyt eikä tulevaisuudessa.

Unelmointi on jännä juttu. Se on usein todella kannattavaa ja eteenpäin vievää, mutta voi se olla vahingollistakin. Kannattaa siis tarkastella sitä kuinka itse unelmoi, mistä unelmoin, kuinka puhun itsestäni tämän unelman saavuttajana.

Kaikki me kuitenkin ollaan jotakin, tälläkin hetkellä. Huomenna me voidaan olla jotain ihan uutta ja vuoden päästä jotain aivan erilaista. Ja onko hän onnistunein kuka saavuttaa ehkä yhteiskunnassa isona pidetyn saavutuksen? Onnistuminen mitataan rahassa, vallassa ja kuuluisuudessa? Ei kai sentään. Onnistuminen on yksilön oma tunne. Tunne omasta itsestä ja omasta elämästä.

Kuka vain voi olla mitä vain. Onnistuja voi olla kuka vain.

Kaikista oleellisinta on tehdä sitä omaa juttua. Ole rohkea ja unelmoi, usko itseesi että sä teet just sitä omaa juttua! Mistä mäkään voin tietää tuleeko mun ensi vuodesta oikeasti onnistunut? Miten mun työt hyvinvoinnin parissa onnistuu, mitä niistä tulee? Miltä mun elämä näyttää vuoden päästä? Mä toteutan omaa juttua intohimolla ja innolla kuitenkaan odottamatta aivan liikoja.

Unelmointi ei ole turhaa etenkään jos niitä unelmia toteuttaa. Kyllä mustakin tulee jotakin. Tai oikeastaan mähän olen jo jotakin. Itselleni olen vaikka mitä, muiden mielipiteellä ei olekaan niin suurta merkitystä. -Krista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s