Paino ja ulkonäkö deittailussa: onko lihava haluttava?

Olen aikaisemminkin puhunut paljon ulkonäöstä, lihavuudesta, parisuhteista… ja siitä kaikesta miten nämä vaikuttavat myös toisiinsa. Viime viikkoina olen pohtinut paljon omia menneitä mieskokemuksia ja kuinka oma paino/ulkonäkö on vaikuttanut niihin. Olen miettinyt myös paljon sitä kuinka haluttavana itse pidän itseäni, olenko seksikäs, olenko aiemmin ollut seksikäs? Tästä myöhemmin tällä viikolla lisää, mutta pohdin nyt oman ylipainoni vaikutusta siihen kuinka miehet ovat kohdelleet minua.

Olenko ollut kenenkään miehen mielestä oikeasti kaunis tai jopa seksikäs? Rehellisesti sanoen, en usko.

Siis menneistä suhteista, nykyinen on asia erikseen. Olen kolmelle henkilölle ollut tyttöystävä. Ensimmäinen päätti suhteen päivän sisään, toinen petti ja kolmas on vielä meneillään. Näiden lisäksi kuvioissa on ollut kuitenkin useita muita, tavalla tai toisella. Useiden kanssa olen vain keskustellut tai soitellut, noin kymmenkunta meni siihen asti että nähtiin kasvotusten.

Täytyy sanoa, tämä ei varmasti ole yllätys jos olet seurannut mua enemmän, että kokemukset miehistä ei ole kovin kummoisia. 12-vuotiaana kuulin ensimmäisen kerran sen, että en kelpaa tyttöystäväksi koska olen lihava. Tätä samaa jankutusta kuulin vuosia ”Olet niin huipputyyppi, mutta…” joojoo, tiedetään. Jostain kumman syystä noi miehet on silti vaan niin kiinnostavia, että niihin jakso kuluttaa aikaansa toinen toisensa jälkeen. 

Osa syy tähän on varmasti se, että koitin näin parantaa itsetuntoani, saada hyväksyntää. Vaikka oikeasti tein vain itselleni hallaa roikkumassa toinen toistaan ikävimmissä ihmissuhteissa ja surin sitä mitä sain taas kuulla. Luulin silloin, että oloani parantaa se jos joku haluaa keskustella mun kanssa satunnaisin viestein tai haluaa pitää mut salaisena hauskanpitona. Luulin, että merkitsin heille jotakin. Oikeasti toihan on ihan jotain muuta kuin mua arvostavaa ja mun itsetunnolle hyvää tekevää toimintaa! Hyvä olla jälkiviisas.

paino2.jpg

En sano, että olemassa ei ole hyviä miehiä. Kyllä mä tiedän, että niitä on. Paljonkin! Kuitenkin mun kohdalle on osunut paljon niitä huonompia kokemuksia.

Mun mieshistoriaan mahtuu kaksi miestä ketkä eivät ole sanoneet pahaa sanaa mun painosta ja ulkonäöstä. Toinen heistä oli itsekin ylipainoinen ja me kävimme keskusteluakin tästä asiasta kuinka onkaan vaikea deittailla, kun niin moni keskittyy siihen ulkokuoreen. ”Ai sä ootkin lihava, ei kiitos.”

Jokaisella saa olla omat mieltymykset siihen miltä haluaisi kumppanin näyttävän, on mullakin! Mutta onkin eri asia ottaako asian puheeksi ja jos ottaa niin miten. On ihan okei sanoa, että juttu ei toimi tai sä et oo mun tyyppiä. Mutta sanoa toiselle ”Ei sun kiloja kestä katsoa, saatika jos oisit alasti” niin toi on tosi ilkeästi sanottu. Ja tietyllä tavalla on surullista jos ihmiset tarttuu liikaa ulkonäköön. Kuka tietää, sä voit sen vuoksi menettää sen ihmisen joka sielultaan sopisi sulle todella hyvin. Kenties koko loppuelämäksi.

Mutta. Se vahingoitti ainakin mua ihan tajuttoman paljon kuulla kerta toisensa jälkeen sitä, että olen lihava ja sen vuoksi en kelpaa. Pahinta vielä se, että mun luonne, mä oon sisältä ihana, mutta ulkokuori ei riitä. He keitä näin kasvotusten katsoivat usein heti päästä varpaisiin ja ilme kertoi kaiken. Usein asiaa ei uskallettu ottaa puheeksi kasvotusten, vaan myöhemmin tuli viestiä. Eräskin laittoi mulle ”En kyllä voi jatkaa tätä. Sä olitkin tosi lihava ja ruma.”

Jossakin vaiheessa aloin ottamaan asian puheeksi heti kun aloitin uuden miehen kanssa keskustelun. ”Mä oon sitte oikeesti lihava. Niiku oikeesti.” On todella outoa, että tollanen asia on se mitä usein ensimmäiseksi kerron itsestäni muille. Sekö määrittelee mua eniten?

Mulle annettiin myös vinkkiä, että ehkä mun kannattaisi laihduttaa, jotta saan miehen. Tai ehkä tapailisin vain lihavia miehiä, koska joidenkin mielestä lihava voi saada kumppaniksi vaan toisen lihavan, jotta ulkonäkö olisi samalla levelillä. Tai sitten kolmas vaihtoehto olisi vain hyväksyä oma tilanne ja olla kiitollinen jos edes kännissä joku haluaa koskea muhun. Täytyisi siitäkin olla iloinen, koska kuulemma lihaville se kosketuksen saaminen ei ole niin yksinkertaista.

Kun lihava ei ole seksuaalisesti haluttava, on hyvä jos saa huomiota edes jollain tavalla.

muutos3

Joskus mä oikeasti ajattelin, että tää on tosi hyvä, että salassa mua suudellaan tai joku tarraa ahteriin. Enhän mä voi varmaan saada mitään enempää, joten parempi tyytyä tähän.

Nyt joku luulee, että olen ollut kymmenien kanssa. No en sentään, mutta annoin kuitenkin miesten kohdella aika huonosti. Mä en arvostanut itseäni tarpeeksi ja luulin, että sellainen käytös mua kohtaan on ihan okei.

Mun edellisen poikaystävän kohdalla aloin jo tuntemaan itseni paremmaksi. Se suhde kesti kauemmin, koin itseni haluttavaksi ja hyväksytyksi. Mekin kävimme suhteen alussa sen keskustelun ”Olen näin iso, haittaako?” eikä kuulemma haitannut. Kaikki oli ihan okei tai niin luulin. Sitten sieltäkin tuli se, että en kelpaa koska olen lihava, epäseksikäs… ja mua petettiin.

Tää suhde oli just se suhde, jossa koin että ylipaino ei tarkota sitä, että olisin kelpaamaton ja ruma. Mä voin olla myös haluttava. Mä koin, että riitin. Kunnes totuus tuli julki enkä tiennyt enää mitä ajatella. Olinko taas vain se jota on käytetty hyväksi? Hetken ilo?

paino

Tässä vaiheessa tein itselleni sen lupauksen, että nyt riittää miehet. Kunnes taas ajauduin sinne nettideittailuun. Mä oikeasti luulin, että se huomio mitä sieltä sain parantaisi mun oloa.

Sittemmin kun on ollut pienempi niin kyllä mä koen, että olen saanut erilaista huomiota. Sinänsä en sitä ihmettele, mutta sitten taas herää se kysymys ”Nytkö kelpaan?” No tästä olenkin jo paljon puhunut. Mutta kuitenkin. Kyllä se paino ja ulkonäkö on vaikuttanut mun kohdalla paljonkin miessuhteisiin. Nykyään saisi varmasti ihan erilaista huomiota ja kohtelua tai olen myös saanutkin.

Jotkut ovat selittäneet näitä mun kokemuksia, sillä että olin itse silloin nuorempi ja tapailin nuoria poikia 16-20v ketkä eivät olleet aikuistuneet. Ei se ikä katso mitään, tapailin myös paljon mua vanhempia eivätkä he silti osanneet sen kummemmin käyttäytyä.

Sain keväällä myös instagramissa viestin eräältä mieheltä, että ei hän olisi mun kanssa seurustellut sillon isompana, mutta nyt voisi. Kehui kauniiksi. Kiitin, vaikka mielessä pyöri monta ajatusta.

Aina joskus miettii, että olisi kiva kuulla näiden miehien ajatuksia nyt. Vaikka ei niillä oikeasti ole mitään vaikutusta. Tai millaistahan olisi deittailla nyt? Kokisinko useammin itseni kauniiksi ja halutuksi? Olenkohan mä sitä nyt? Vai olinko jo silloin, mutta tapasin vääriä tyyppejä?

Oikeasti tässäkin merkitsee entiten se kokemus omasta itsestä, miten mä puhun itsestäni, miten mä kannan itseni. Mutta valitettavan paljon muiden sanat on määritelleet sitä kuinka mä näen itseni. En mä ollut muutama vuosi sitten kaunis ja haluttava. Tai niin mä ajattelin, ei se varmasti totuus ollut. Niin monet mulle uskotteli ja mä uskoin. Nyt ymmärrän, että olin kaunis ja haluttava myös silloinkin. Eikä mun olisi pitänyt ajatella itsestäni niin pahasti. Asiat on nyt erilailla, mutta näiden asioiden käsittely on ollut pitkä tie. -Krista

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Paino ja ulkonäkö deittailussa: onko lihava haluttava?

  1. Törmäsin sun blogiin ekaa kertaa ja tähän juttuun. Näin ylipainoisena miehenä voin samaistua hyvin paljon näihin asioihin.
    Olen kuitenkin jo ollut hyvin onnekas, kun tapasin vaimoni 15v sitten ja hän hyväksyi minut silloin sellaisena. No olisin tietenkin voinut pitää itsestäni parempaa huolta, mutta elämä on 🙂
    Pikasesti tsekkasin sun historiaa niin oot tehnyt aika jäätävää tulosta. Hienoa! Todella hienoa!! Täytyy laittaa tää sun blogi seuraukseen. Voisin iteki rupatella näistä samoista jutuista joskus omassa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s