Onnellisuus on jatkuvaa onnellisuutta…

( Yhteistyössä Unelma Itsestä )

 

… tai näin moni ajattelee. Jos ihminen on aidosti onnellinen, hän on sitä joka päivä, joka hetki. Itse koen, että onnellisuuteen mahtuu myös niitä huonoja hetkiä. Ihminen voi olla onnellinen, vaikka elämä joskus kolhisi.

Jokaisella ihmisellä on synnynnäinen kyky onneen. Elämä antaa jokaiselle tiettyjä palikoita, jotka vaikuttavat enemmän tai vähemmän ihmisen onnellisuuteen tai kokemukseen onnellisuudesta. Omilla valinnoilla on suuri merkitys myös onnellisuuden muodostumisessa. Ihmisen omat valinnat, jotka ovat hyväksi itselle, vaikuttavat myös onnellisuuteen. Onni on monen asian summa. Kehon hyvä olo vaikuttaa myös mieleen ja toisinpäin. Nämä ovat taas suuressa roolissa onnellisuuden kokemuksen kanssa.

Lopulta ajattelu itsestä, ympäröivästä maailmasta sekä muista ihmisistä merkitsee enemmän kuin ulkoiset olosuhteet.

Olen aiemminkin kertonut siitä, kuinka ihmisen ajatukset eivät paljoa muutu päivien välillä. Pohdimme, tunnemme ja käsittelemme asioita samoilla tavoilla päivistä toiseen. Mikä on sinänsä ihan ymmärrettävää etenkin, kun useimpien päivät eivät kuitenkaan valtavasti eroa toisistaan. Onnellisuuden kannalta myös sillä on merkitystä millaisia meidän ajatukset ovat. Jälleen kerran iso osa ajatuksista on negativiisia. Tuntuu, että ihmisille on luonnollisempaa ajatella negatiivisesti, nähdä asioiden huonot puolet sekä tarttua niihin asioihin joiden toivoisi olevan elämässä toisin.

Totuus on kuitenkin se, että tuskin kukaan on jatkuvasti 24/7 onnellinen. Tai jos on niin haluan tavata hänet ja mielenkiinnosta vaihtaa muutaman sanan! Kyse on ehkä enemmän siitä kuinka kohtaa ja käsittelee elämän vaikeat asiat ja tilanteet. Jokaisen elämään tulee hankalia hetkiä ja niiden vaikutus syntyy siitä kuinka me pyrimme selviämään niistä. Onko meillä tapana heti huutaa, murjottaa, surra, kokea kaikki muutkin elämän asiat huonoiksi? Vai osaammeko nähdä asioissa myös hyviä puolia ja uskoa siihen, että elämä ei ole pilalla yhden asian vuoksi?

Sen merkitys kasvaa mihin keskittyy.

 

onni3.jpg

On muutamia asioita, joiden avulla voimme kasvattaa meidän omaa onnellisuutta. Positiivinen ja optimistinen ajattelu on yksi niistä. Tarkoituksena ei ole poistaa elämän vaikeita asioita tai tehdä siitä täydellistä. Vaan muistaa se, että joku huono asia ei tee koko meidän elämästä ja itsestämme huonoja. Yksi asia ei anna syytä luovuttaa kaiken suhteen. Kovin usein en puhu elämäni hankalista asioista ja täten moni luulee, että elämäni on nykyään todella helppoa. Ei se ole kuitenkaan niin. Elämä on helpompaa kuin muutama vuosi sitten, myönnän, mutta iso kiitos siitä kuuluu itselleni. Sille, että olen ottanut vastaan muutosta elämääni ja ajatteluuni. Mä olen todella työstänyt tätä optimistista elämänasennetta! Ja se näkyy, myös useimmille teistä. Pitämällä huolta kokonaisvaltaisesti itsestäni, työstämällä suhdetta itseni kanssa sekä kartoittamalla sitä mitä haluan elämältä, on suuri vaikutus onnellisuuden kokemukseeni.

Yksi iso asia on myös kiitollisuus. Elämän pienempien, mutta ehkä kuitenkin kaikista merkityksellisempien asioiden huomioiminen. Liian monia asioita me pidämme itsestäänselvyytenä ja vuosien saatossa unohdamme olla kiitollisia niistä. Havittelemme päivä päivältä jotakin uutta ja erikoista. Kun sitä ei heti saa onnellisuutemme (mukamas) vähenee.

Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on. Ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin.

Onnellisuus ei ole jotain mikä täytyy varsinaisesti löytää jostain muualta. Se on meissä jokaisessa sisällä, se on mielentila. Se vain odottaa, että otat sitä yhä enemmän itse käyttöösi. – Krista

Lisään loppuun vielä, että mukana olo Unelma Itsessä valmennuksessa sekä sen valmentajien seuraaminen sosiaalisessa mediassa on ollut iso juttu oman onnellisuuteni löytämisessä. Inspiroivat ihmiset antaa itselle myös paljon! Oman mielen työstäminen on ❤

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s