Rakkauden ei tarvitse olla täydellistä, vaan aitoa.

Rakkaus. Maailman ihanin ja vaikein asia. Kuinka paljon pahaa se saa aikaan, mutta samalla niin moni sitä janoaa. Elämä ilman rakkautta olisi tyhjää.

Mä rakastan parisuhteita. Ainakin sellaisia joista näkyy ilo, nauru, aito tunne ihmisten välillä. Nykyinen parisuhde Jukan kanssa on ainoa suhde, jonka lasken itselleni oikeaksi parisuhteeksi. Edellinen oli lyhyt ja erikoinen juttu, joka loppui pettämiseen miehen osalta. Sitä edellinen oli vielä lyhyempi, päättyi yllättävään eroon yhden seurustelupäivän jälkeen, kun en kelvannutkaan. Olen nuori ja kokematon. Tuntuu siis oudolle kirjoittaa parisuhteista ja rakkaudesta. Mutta vaikka mulla ei ole paljoa kokemusta, on mulla silti vahvoja ajatuksia ja tunteita.

rakkaus5.jpg

Kyse on paljon siitä mitä annat parisuhteessa ja mitä saat takaisin. Kohtaako todellisuus sitä mitä toivoisit?

Mä rakastan sitä, että voin olla oma itseni parisuhteessa. Mun ei tarvitse piilotella itkuja, surua, iloa, naurua, löllöjä, arpia… saan olla just sitä mitä oon. Ei tarvitse jatkuvasti pohtia riitänkö, rakastaako toi mua vielä, olenko sen mielestä haluttava, haluaako se muita… vaan joka päivä se toinen osapuoli todistaa sanoin sekä teoin, että mä todellakin riitän. Kun me ollaan kahdestaan me eletään täysin omassa kuplassa, hullutellaan, hassutellaan, keskustellaan, nauretaan, joskus itketään, ollaan ehkä hieman erikoisia. Mutta ennen kaikkea annetaan toisen olla just sellainen kuin se on ja rakastetaan toisiamme kaikkien vivahteiden ja värien kanssa.

Parisuhde ei ole tilaisuus tuntea itsensä huonoksi, vaan sen pitäisi olla aivan päinvastoin.

Koen meidän vahvuudeksi sen, että meillä läsnäolevasti keskustellaan isoista ja merkittävistä asioista. Toisen mielipiteellä on merkitystä eikä toisen ajatuksia, toimia ja tunteita pitäisi ottaa itsestään selvyytenä. Kaikista mahdollisista asioista on hyvä keskustella yhdessä. Arkeen mahtuu paljon perushölinää, mutta tarvittaessa aikuisten välistä keskustelua, jossa molemmat on läsnä. Kiukkuja ja kinoja ei pureta toiselle huutamalla ja riehumalla. Mun mielestä olisi kamalaa pienimmistäkin asioista korottaa ääni, kirota ja raivota. Etenkin jos siihen lisätään vielä toisen loukkaaminen ja tahallinen piikittely. Riitatilanteissakin pitää mun mielestä sen verran koittaa rauhoittua tai ottaa etäisyyttä, että ei nosta esiin juuri niitä toista satuttavia asioita.

Mun mielestä ei ole oikein jos riidellään usein ja siinä samalla heitetään toiselle ”Huora, lehmä, läski, haista vittu…” sanavarastoa tai kaivellaan menneisyyden virheitä.

 

rakkaus3.jpg

Parisuhde tuo kaksi yksilöä yhteen. Se voi olla hyvin haastavaakin muistaa, että me ollaan kuitenkin yksilöitä, vaikka ollaankin yhdessä. Kompromissit molemmin puolin kuuluu usein parisuhteeseen ja niitä todellakin kuuluu molempien tehdä eikä vain toisen. Molempien osapuolten tulisi yhtälailla panostaa yhteiseen tulevaisuuteen. Mulle parisuhteen yksi tärkeimmistä asioista on tehdä toinen onnelliseksi. Molempien pitäisi toimia niin, että ollaan yhdessä onnellisia. Huomioidaan toisen tarpeet ja toiveet, vaikka ne ei olisi itselle niin merkityksellisiä. Panostetaan johonkin kysymättä, koska se tekee toisen onnellisemmaksi.

Parisuhteessa pitää olla mahdollisuus luoda omia unelmia toteen, kuitenkin huomioiden se toinen osapuoli ja nauttien kaikesta sen toisen kanssa.

Ihmissuhteet vaatii työtä. Etenkin, kun toisen kanssa eletään yhdessä ja luodaan yhteistä pitkäkestoista elämää. On tärkeää, että jokainen antaa toisen olla se oma itsensä, jokainen huomioi myös toisen ja ajattelee hänen kannaltaan asioita, kukaan ei pidä toista itsestäänselvyytenä, kukaan ei nosta jatkuvasti esiin toisen huonoja puolia ja tahallisesti loukkaa sekä jokainen näyttää teoin ja sanoin toiselle kuinka paljon merkitystä hänellä on. Ihan joka päivä. – Krista

rakkaus2.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s