Tahdon

Rakkaus on elämän parhaimpia asioita. Oli se sitten kenen välistä vain. 

Mietin paljon omia ihmissuhteita. Kun on niitä vaikeita hetkiä, viikkoja, niin on hyvä että edes yksi osa-alue on elämässä hienosti. Pari viikkoa sitten olin henkisesti hyvin väsynyt, en olisi millään jaksanut sitä, että asiaa kuormittaisi vielä parisuhdeongelmat. Äiti kysyi minulta meneekö meillä Jukan kanssa hyvin. Mä olin niin onnellinen, kun pystyin rehellisesti vastaamaan, että kyllä.

Mun ja Jukan suhde on ollut aika helppo, nopeasti kehittyvä ja erilainen. Tai ainakin mä koen sen niin. Otsikko saattaa herättää tiettyjä ajatuksia, mutta ei, me ei olla menossa naimisiin. Vielä! Yli kaksi vuotta sitten me teimme lupauksen, että eletään tää elämä yhdessä. Monien mielestä se oli varmasti hätäilyä, sillä meillä oli vasta muutama kuukausi seurustelua takana ja ollaan nuoria. Mutta uskon, että me ollaan näytetty kaikille sekä erityisesti itsellemme se, että me ollaan tosissaan. Me rakastetaan toisiamme.

Musta on ihmeellistä miten kaikki onkaan niin helppoa. Kahden ihmisen elämät pitää kietoa yhteen ja se sujuu kuin itsestään. Toki mä olen antanut tälle suhteelle erityisen paljon, muuttuen itse niin paljon, pidempään seuranneet varmasti tietävätkin. Kuitenkaan tässä ei ole käynyt niin, että mä siirryin täysin Jukan elämään. Ei, vaan me ollaan rakennettu yhdessä yhteistä elämää, jossa molemmat tekee kompromisseja sekä molemmat ajatellaan kaikki asiat toisen näkökulmasta.

Kuitenkin viime aikoina mä olen alkanut miettimään enemmän tätä suhdetta. Muutamien viikkojen ajan olen pohtinut omaa panostani tähän suhteeseen. Riitänkö? Haluaisko toi toinen jotain enemmän? Kaipaako Jukka kuitenkin jotain kunnon salimimmiä, joka lähtee yhtä innokkaasti ja motivoituneesti salille kuin hän? Haluisko hän jonkun, joka samalla tavoin punnitsee ja pakkaa ruoat? Olisko Jukasta kivaa jos hänen tyttöystävä olisi aamuisin yhtä energinen kuin hän itse on? Tarvitseeko hän yhtä urheilullisen siivousfriikin itselleen? Kaipaako hän katseltavaksi urheilullisen näköistä timmipeppuista naista?

Mä oon ihan itse saanu nämä kaikki ajatukset päähän. Jukka ei itse ole sanonut näistä mitään. Kuten sanoin aiemmin, hän ei ikinä moiti tai toivo parempaa. Ehkä sekin ”pahensi” tätä asiaa, että mun mielestä Jukka on täydellinen. En tiedä ansaitsenko häntä.

tahdon2.jpg

Viime sunnuntaina mun oli kuitenkin pakko päästää tämä kaikki ulos. Jukka heti aamusta reippaana laittoi tiskejä aamupalan jälkeen, kun itse makasin vielä laiskana sängyssä. Sitten se kaikki purkaantui. Kerroin Jukalle rauhallisesti kaikkia ajatuksia mitä yllä mainitsin. Lisäsin loppuun vielä kysymyksen siitä, että oonko mä oikeasti se kenen kanssa hän haluaa elämänsä elää?

Melkein pelkäsin vastausta. Tää oli ehkä yksi meidän suhteen merkittävimmistä hetkistä.

Jukka oli hiljaa. Hän ei varmaankaan ensin ymmärtänyt, että olin tosissani.

Siinä me pitkän aikaa keittiössä tiskien keskellä halittiin ja oltiin käsi kädessä. Katsottiin toisiamme silmiin ja molempien poskilla valui kyyneleet.

Se hetki oli niin tunteellinen. Varmaan tunteellisin koskaan ja oli ihana nähdä Jukasta täysin uusi puoli. Omat ajatukseni oli kuitenkin täysin turhia. Kaikki mun epäilykset itseäni kohtaan kaikkosi ja mulle tuli varmempi tunne meidän suhteesta kuin koskaan.

Jukka ei ole ikinä niin tosissaan sanonut mulle mitään. ”En halua ketään toista mun elämään. Sä oot täysin riittävä. Rakastan sua.”

Kaikki ei aina ole helppoa ja yksinkertaista. Toisissa suhteissa on enemmän haasteita kuin toisissa, joissakin suhteissa se haaste saattaa olla vain omassa päässä, kuten nyt. Voihan se olla, että Jukka tykkäisi kovasti sellaisesta naisesta, joka innokkaana on lähdössä aina salille. Tai joka aamuisin jaksaa heti puunata kodin siistiksi. Kyse kuitenkin on eniten siitä kenen kanssa haluaa olla parisuhteessa. Siitä mitä ihmisen sisimmästä löytyy.

Ehkä senkin takia naimisiin mentäessä sanotaan tahdon. Mä tahdon juuri tämän henkilön kanssa kokea kaiken, selvitä kaikesta, nähdä kaiken, sopia kaiken… niin ylä- ja alamäissä. Tahto ja halu olla toisen kanssa ovat niitä asioita mitkä pitää suhteen kasassa. Sen huomasin nyt itsekin, me todella halutaan olla juuri toistemme kanssa eikä kenenkään muun.

Mä oon niin onnellinen tosta miehestä mun vierellä. Enkä malta odottaa sitä hetkeä, kun oikeasti päästään naimisiin ja saan sanoa ”Tahdon.” – Krista

 

tahdon3.jpg

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Tahdon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s