Yksi nuoruuden suurimmista virheistä

Sanon aina, että en haluaisi muuttaa mennyttä enkä kadu mitään. Se johtuu täysin siitä, että en haluaisi nykyhetken muuttuvan mitenkään. On kuitenkin tiettyjä asioita, joita olisin voinut tehdä toisin. Jotka olisin voinut hoitaa toisin. Onneksi kaikkea voi muuttaa siihen asti, kunnes kuolema korjaa. Ja näin olen tehnytkin.

Voisin selitellä tätä asiaa sillä, että se ”kuuluu” nuoruuteen. Moni muukin tekee niin. Eli unohtaa sen oman perheen ja etenkin vanhempien tärkeyden. (Toki on olemassa tilanteita, joissa se unohtaminen on ihan ymmärrettävää.) Mutta mun ois pitänyt pitää enemmän kiinni niistä ihmissuhteista.

Kuitenkin minua harmittaa, että muutamia vuosia sitten itsekin tein niin. Otin ystäviä ja ”ystäviä” todella lähelle ja erkanin omista vanhemmista, isästä erityisesti. Sisko on aina ollut vierelläni, toki meidänkin suhde on ollut vaihtelevaa.

En syytä tästä mitenkään vanhempiani. Mun vanhemmat ovat aivan tajuttoman upeita ja hyväsydämisiä ihmisiä. Kaiken he ovat tehneet mun eteen ja rakastaneet, vaikka mä olen ollut hankala. Mä itse tein mulle läheisistä ihmissuhteista ajoittain raastavia ja jätin heidät huomioitta. Elämässä oli muka jotain parempaa. Ei ollut.

kukka3.jpg
Viikko sitten perheen kanssa pikaretkellä Nastolan maisemissa. Viikko äidin ja isän luona ❤

 

Äidin kanssa mulla on ollut aina hyvät välit. Ei riitoja, huutoa, nimittelyä. Asioista on aina puhuttu ja suhde on ollut hyvinkin avoin. Äiti on myös ystävä. Kuitenkin muutamien vuosien ajan, en pitänyt tarpeeksi huolta tästä suhteesta. En kysynyt tarpeeksi usein, että mitä sulle äiti oikeasti kuuluu. En sanonut tarpeeksi usein, kuinka paljon äiti mulle merkitsee. Vaikka meillä on aina ollut hyvät välit niin ne ovat vielä enemmän lämmenneet sen jälkeen, kun sain elämästä kiinni. Musta ainakin tuntuu, että meidän suhde on syventynyt ja äiti tietää nyt paremmin kuinka paljon hän oikeasti mulle merkitsee. Koska mä panostan enemmän, mä olen enemmän läsnä. 

Mikään ihmissuhde ei saisi olla itsestäänselvyys. Vaikka menisi hyvin niin suhdetta pitää koko ajan syventää ja vaalia.

Kaikista eniten mua harmittaa vanhat välit isääni. Mä kohtelin häntä aivan kamalalla tavalla, ilman syytä. Oli huutoa, haukkumista ja ovien paiskomista ja todella usein. Vuosiin en sanonut varmaan kertaakaan isälle mitään siihen viittaavaa, että hän on mulle tärkeä tai mitään muutakaan kilttiä. En halua selittää tätä teiniydellä tai että ”se kuuluu asiaan”. Ei kuulu. En ymmärrä miten pystyin kohtelemaan isää sillä tavalla. Isä jakso tehdä mun puolesta todella paljon. Kaiken. Enkä mä arvostanut ollenkaan. Hän olisi ansainnut niin paljon parempaa. On niin paha mieli, kun edes kirjoitan tätä.

kukka4.jpg

 

Mä oon niin kiitollinen, että nyt on asiat toisin. Mennyttä ei voi korjata, mutta voin vaikuttaa siihen, miten asiat ovat jatkossa. Perhe ja vanhemmat merkitsevät mulle niin paljon. Elämässä ei ole mitään tärkeämpää kuin oma perhe ja rakkaus. Niistä saa nyt myös paljon voimaa. Siskon kanssa voi jakaa mitä vain ja tehdä mitä vain. Suoraan sanoen olisin aivan hukassa ilman vanhempia. Mä oon kuitenkin vielä aika kokematon tässä elämässä ja tarviin heidän tukea ja apua koko ajan. No en ehkä koko ajan, mutta usein. Ihanaa, että he ovat vielä vierellä auttamassa eikä mun käytös ajanut heitä pois.

Vaikka en kahteen vuoteen ole asunut vanhempieni kanssa enkä samalla paikkakunnalla, niin meillä on silti läheisemmät välit kuin aiemmin. On hienoa, miten voin korjata vanhoja virheitä. Yritänkin nähdä heitä mahdollisimman usein ja rakastan mennä ”vanhaan” kotiin.

Kaikesta oppii. Tai ainakin voi oppia. Niin mä olen tehnyt. Menneitä on turha surra ja pohtia miksi en toiminut toisin, miksi en välittänyt enemmän ja kertonut vanhemmille kuinka paljon he merkitsevät? Mä pyydän heiltä anteeksi sitä ja kiitän, että he jaksoivat silti mun rinnalla, etenkin isä. Kumpa voisinkin korjata edes hieman menneitä. Nyt kuitenkin tiedän paremmin ja aion pitää entistä parempaa huolta näistä ihmissuhteista.

Muistakaa tekin vaalia niitä ihmissuhteita mitkä aidosti merkitsee ja näytä toiselle se, että välität.

 

Ps. Tiedän, että luette tätä. Muistakaa, että mä välitän teistä ihan hirveesti ja teillä on merkitystä, on aina ollut, mutta en vain näyttänyt sitä. Rakastan teitä ❤ – Krista

kukka2.jpg

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s