Mikä on just sun laji? Kokeilussa jooga!

Tehty yhteistyössä Lentävä matto (Tampere)

Keho kaipaa liikettä. Vaikka monista tuntuu, että en minä ole liikkuja, niin asia ei kuitenkaan ole niin. Meidän mieli kuvittelee toista. Keho osaa kyllä liikkua ainakin tiettyyn pisteeseen asti, jos sille antaa mahdollisuuden. Lisäksi se voi oppia nopeastikin uusia temppuja.

Olen itse kokeillut useita eri lajeja. Olen todennut, että yksin tekeminen on eniten se mun juttu. Tai ainakaan vielä en mielellään mene vieraiden kanssa harrastamaan sosiaalisesti aktiivista lajia. Tärkeää olisi kuitenkin löytää ne lajit mitkä sopii juuri itselle ja tuottavat sitä liikunnan iloa. Minun mielestä olisi upeaa jos löytyy joku vauhdikkaampi energiaa kuluttava laji sekä sitten joku rauhallisempi liikuntamuoto.

Pari viikkoa sitten Tampereen reissulla kävin kokeilemassa joogaa. Se oli ensimmäinen kertani, mutta ei varmasti viimeinen. Laitoin silloin jo muihin kanaviini tunnelmia ja moni kysyikin missä kävin ja mitä se paikka tarjoaa. Kävin siis Tampereen keskustassa sijaitsevassa Lentävässä matossa. He kutsuvat itseään hyvinvointihuoltamoksi ja tarjoavat useampien ohjaajien avulla erilaisia liikuntatunteja. Lisäksi siellä on myös kahvila, josta saa luomukasvisruokaa ja muita terveysruokia. Meidän tarkoitus oli mennä kokeilemaan myös suosittua ilmajoogaa sekä osallistua toiminnalisen treenin sekä kehonhuollon tunnille. Aikataulu syistä emme kuitenkaan kerenneet kuin joogaan.

jooga5

jooga4

Kuten sanottu aikaisemminkin, en ole aamuihminen. Kuitenkin kahdeksalta olimme vielä unenpöpperössä kokeilemassa jotain uutta. Vuorossa oli energisoiva aamujooga. Minulla ei juurikaan ollut ajatusta siitä mitä teemme, osaanko, jaksanko, tuleeko hiki.. menin täysin avoimena. Ohjaaja oli todella hyvä, rento eikä seisonut vierellä ja vaatinut sitä mihin en pysty. Tila oli rauhallinen ja yllätyksekseni taustalla ei soinut musiikkia. Keskenämme pienellä porukalla toimimme kuunnellen ohjaajan hyvin rauhallista ääntä. Liikkeitä ei ollut liian montaa ja niitä tehtiin useita kertoja, omaankin tahtiin matolla. Täten ne jäi mieleen kotiinkin. Ehkä mieleenpainuvin asia oli se, että ohjaaja soitti itse kitaraa tunnin aikana ja lopuksi siihen rentoutui makuullaan erityisen hyvin. Se oli aivan loistavaa!

Energisoiva aamujooga:

Hathajoogan asanoille on tunnusomaista toistot ja hengityksen huomioiminen. Harjoitus on kehoa ja mieltä tasapainoittava, vahvistava ja rentouttava. Tunneilla on usein rentoutus äänimaljoilla/kitaralla.

 

jooga3

jooga

Tunti herätti erilaisia ajatuksia. Fiilis oli koko ajan hyvä, osasin eikä se ollut liian haastavaa ensikertalaiselle. Tunnin jälkeen mulla todellakin oli sellainen olo, että heräsin ja sain energiaa! Taas koin sen vapautumisen tunteen. Jooga on kuitenkin hyvin erikoista. Tietyllä tapaa siinä oli monia liikkeitä, jotka muistuttaa sitä miten treenaan kehonpainolla tai venyttelen. Mutta silti se ei ole sama asia. Jooga on hyvin erikoinen juttu ja tahdon kyllä lukea siitä lisää. Onneksi kirjahyllyssäni on kirja tätä varten.

Lentävän maton sivuilta löytyy tarkempaa tietoa kaikista tunneista sekä ohjaajista. Suosittelen kuitenkin tällaista rauhallisen toimeliasta aamunavausta sekä kokeilkaa ilmajoogaa! Niin aion myös minäkin tehdä joku päivä, sillä sitä on niin kovasti kehuttu. Ja kaikki ensikertalaiset: uskaltakaa kokeilla! Jos joku kiinnostaa niin ilmoittaudu jollekin tunnille ja anna mahdollisuus. Oli se liikuntamuoto mikä tahansa. Jostain voi tulla just se sun juttusi, kun vain olet rohkea! 

Etsin itsekin vielä sitä mikä ois juuri minulle, mutta aion kyllä jatkossa antaa mahdollisuuden useille lajeille. Käyn myös kokeilemassa miltä se jooga vaikuttaa täällä Kouvolassa, sen verran hyvä tunne jäi Lentävästä matosta.

Antakaa keholle liikettä! – Krista

jooga2.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s