#lupanäkyä

 

Tänään vietetään valtakunnallista Lupa näkyä -päivää:

jolloin vaakakapina haastaa jokaisen omalla tavallaan rikkomaan niitä rajoja, joiden sisällä on suostunut elämään, vaikka sydän on halajannut tehdä jotain ihan muuta.

Tarkoituksena on siis ilman estoja tai pelkoa mitä muut sanovat tuoda esiin jotakin mitä on vain pitänyt sisällään. Nyt on tarkoitus olla rohkea ja oma itsensä! Jokainen määrittelee itse mitä tämä oikeasti sitten on.

1) Tuo näkyville kauneutesi

2) Tuo näkyville taitosi ja lahjasi

3) Tuo näkyville mielipiteesi

4) Tuo näkyville sisimpäsi

 

Olen hetken aikaa miettinyt kovasti itseäni. Mitä kaikkea onkaan mitä en ole tehnyt vaikka haluaisin? Onko jotain mistä haluaisin puhua? Onko jotain mitä olen vain ajatellut sisimmässäni ja sitten unohtanut sen?

Menneisyydessä olen monia asioita jättänyt tekemättä juuri siksi, että en halua tulla näkyväksi. Mulle näkyvyys merkitsee sitä, että voin haavoittua. Olen jättänyt menemättä erilaisiin tanssiaisiin häpeän takia ja keksiny erilaisia syitä miksi en muka halua mennä. En ole kehdannut mennä uimahalliin tai pukea bikineitä päälle. En uskalla liikkua ryhmässä, koska muut katsovat. En osta itselleni kunnon kesävaatteita, jotta allit ja reisiläskit ei näy. En kerro syvimpiä mietteitäni, jotta minua ei leimata miksikään. Unohdin haaveilut ja puheet perheen perustamisen sekä häiden unelmasta, koska minusta tuntui, että en saavuta niitä koskaan. En uskalla aina avata suutani jos minulla on asiaa. Enkä aina uskalla toimia, vaikka minä tiedän, että osaisin sen asian…. (lista jatkuu)

Kaikki tämä sen takia, että muut näkevät. Voin haavoittua. Mitä muut sanovat tai ajattelevat?

Nyt kuitenkin viimeisen parin vuoden aikana olen tehnyt niitä asioita mitä en ennen ole uskaltanut, kehdannut, viitsinyt… Mä olen tehnyt enemmän niitä asioita joita oikeasti haluan. Koen, että olenkin elänyt #lupanäkyä päivää jo yli vuoden ajan. Olen ollut bikineissä rannalla ja kylpylässä, liikkunut muiden ihmisten parissa, olen vahvasti tuonut esiin omia mielipiteitä ja ajatuksia, olen ottanut roolia erilaisissa ryhmissä enkä jäänyt ulkopuolelle. Uuden suhteen myötä puhun paljonkin perheen perustamisesta ja häistä, haaveilen jopa häämekosta! Viime kesänä käytin paljon mekkoja ja jopa shortseja… (lista jatkuu)

Tällä hetkellä se, että muut näkevät minut, ei tunnu niin pahalta. Joskus jopa tykkään siitä. Olen kerännyt paljon itsevarmuutta ja rohkeutta tehdä sekä olla just sitä mitä haluan! Se tuntuu todella hyvältä.

On kuitenkin tiettyjä asioita joita vielä piilottelen. Nyt #lupanäkyä päivänä tuon ne esiin ja yritän jatkossakin pitää niitä osana mun elämää. Mun ei tarvitse hävetä tai jarrutella.

Ensimmäinen asia on ulkoinen. Vaikka mä olenkin aika sinut kroppani kanssa niin on yksi asia mitä mietin usein. Se on mun nenä. Sivusta. Kuulostaa mitättömältä, mutta mulle se on yksi mun kehon suurimmista ”epäkohdista”. En todellakaan halua olla kuvissa niin, että se näkyy ja siksi valitsenkin aika tarkkaan mitä kuvia laitan someen. En vain pidä siitä, kun se on niin pystyssä. Mä osaan elää sen kanssa, mutta en halua tehdä siitä näkyvää asiaa. Mutta ehkä nyt yritän olla välittämättä siitä?

 

lupa4

Toinen asia mitä olen pitkään miettinyt, että haluaisin tehdä on tanssiminen. Rakastan musiikkia ja tanssin mielelläni. Mutta en halua tehdä sitä niin, että muut näkevät. Nyt kuitenkin aion tehdä tämän haaveen toteen enkä enää jää varjoon! Ilmoittaudun tanssitunnille ja annan tälle lajille mahdollisuuden tänä kesänä.

Kolmanneksi heti kun mulla on rahaa, menen ostamaan itselleni shortsit. En ole vieläkään niiden varma käyttäjä, koska reisilöllöt, mutta minä haluan käyttää niitä!

Neljäntenä on vielä paljon asiaa mitä tapahtuu mun sydämessä. Se kuinka herkkä ja haavoittuvainen kuitenkin olen. Joka viikko joku tai jotkut asiat saa minut itkemään. Musta löytyy se hyvin stressaantunut ja helposti suuttuva puoli. Musta löytyy se puoli, joka on kateellinen ihmisille tietyistä asioista. Mussa on myös se hassuttelija, jota en uskalla laskea vapaaksi esim. snapchatin puolella. En uskalla hölmöillä ja nauraa. Mutta nämä on asioita joita käsittelen ensin itse ja sitten jaan teille muille.

Tässä oli mun #lupanäkyä ajatuksia. Semmoisia mitä mietin usein, mutta en saa sanotuksi tai tehdyksi, vaikka ne ovatkin iso osa minua tai minulle tärkeitä juttuja. Nyt aion kuitenkin ottaa nämä osaksi mun elämää ja olla just sitä mitä mä oon sekä tehdä just sitä mitä mä haluan!

Tuntuu muuten hyvältä ottaa askelia kohti sitä aitoa minua, välittämättä muiden mielipiteistä. Aiotko sä näkyä muille? – Krista ❤

 

”Rohkeus alkaa siitä, että asetat itsesi näkyväksi”

lupa.jpg

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s